By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 6-Jul-2009 03:11 Email | Share | Bookmark
2 ainnur bercuti@cameron highlands



salam semua...
last weekend 2 ainnur berkesempatan bercuti ke cameron highlands...
tu pun sbb papa layankan mama yg dah lame tingin gi sini..
memandangkan mase kami kat klang ni dah tak bp lame lg sekaligus masa kami bersama..
so,ni lah masenye nak bercuti2 mesia bersama-sama...
akceli ni last minute punye plan...
plannye nak ke kl..dah ajak pun cik aisyah adik papa tu..
tp urusan yg nak dibuat tu takleh wat lg..
so,terpaksalah tukar plan..
tp ok la lg jauh tu nak bercuti...


kami bertolak dr umah dlm kul 2 ptg pas papa bangun sbb papa baru balik keje malam..

kami terus ke shah alam dulu sbb nak amik cik aisyah n ketenye skali..
kete papa parking kat mesjid shah alam..
pastu terus gerak ikut highway Guthrie dan menghala ke utara...
berenti solat asar kat R & R Tapah yg sibuk n ramai sgt org...
kami teruskan perjalanan,dan sampai kat Brinchang dah maghrib...
dah plan last minute..hotel pun kami main terjah je la..
nasib kami baik ade bilik yg cukup la sekadar untuk tido..
ade katil king size n siap die bagi tilam single lg..
pas check in..tak masuk bilik dulu..
tp kami jenjalan dulu kat pasar malam berinchang..dlm 5 minit jalan dr bilik hotel..
walau hujan tetap kami terjah gak yelah dah alang2 sampaikan...
mase tu kakak moody sbb kene kejut dr tido..
kejap je pusing2 kat sini..just cuci mata n beli skali makanan utk dinner mlm tu...
mlm tu kami makan nasi kukus ngan aym berempah n bakso je.. (gamba x sempat nak snap...sbb dah lapo sgt.. )
selain meratah udang goreng n sotong goreng...
nak shopink sakan dengan ujan2 gini mmg tak syok..




balik bilik..mandi2 dan makan dan terus tido...
sbb sok pagi nak kene jalan lg...kakak asyik nyebut nak petik strawberry je..
mana taknye..yelah mase kat pasar malam tadi asyik dok pandang strawberry je..
tp sblm tido sempat gak posink2..



pagi2 tu masing2 bangun awal sbb excited nak bejalan..
bagus gak kuar pagi2 kan..org tak berapa ramai sgt.
walaupun pagi tu hujan...
tp kami gagahkan diri gak utk kuar awal..ikut hati sedapnye dok berselimut kat bilik je..




bile semua dah siap..kami checkout kul 8 lebih n breakfast kat food court area brinchang ni..
pas perut kenyang kami bergerak cari tempat yg nak dilawat..

tempat pertama yg kami singgah,taman rama2..
yg best kat sini bukan rama2 je yg ade..
siap ade taman bunga,kaktus,kebun sayur n mini zoo pun ade..
puas ati la,masuk satu tempat tp tengok mcm2 bende..






pastu kami bergerak pulak ke ladang strawberry...
nilah mase yg ditunggu2 kakak...
nak petik strawberry kami dikenakan bayaran deposit RM20 dan kene petik sekurang2nye 1/2 kilo strawberry...
kalau terlebih kilonye kire bayar je la harga strawberry yg dah dipetik tu...
tapi mmg takleh kurang dr 1/2 kilo...
time ni..kakak la paling excited...mulut tak berenti bebel..
'kakak petik strawberry mcm yg dalam tv kan mama...'
bile ditimbang2..lebih RM3 inggit je...ok la tu kan..




pastu kami ke pasar sayur KEA FARM...
kat sini mcm2 ade..dr sayur,bunga segar,souvenir,makanan...etc..
gambar kat sini takde..sbb masing2 sibuk tengok barang..
lgpun ain dah mula ngamuk nak tido..jd tak bp igt nak snap gamba..
dah habis sopink..kami terus tuju ke tanah rata nak lunch pulak..
mmg plan nak balik awal sikit..kalau boleh sebelum malam nak sampai umah..




siap makan..gerak terus kat ladang teh...
tak minum pun teh kat sini...sbb masing2 masih kenyang lg...
just snap gamba..dan tengok pemandangan ladang teh...
ikut hati mama mcm nak turun je ke bawah tu...tp karang dah turun tak larat lak nak naik..
sape la yg nak dukung pulak...
tp kakak n papa turun la gak...sbb kakak yg beria nak turun...





pas dah tengok2 pemandangan ladang teh..n masuk jap kat kedai teh..
kami teruskan perjalanan..
dlm perjalanan turun..2 ainnur ni tertido kepenatan...
mama igt kalau diaorg tak tido nak ajak mandi kat lata iskandar ni..
tp takpe la..snap gamba dr jauh pun jadi la..



Alhamdulillah kami selamat sampai umah dalam kul 6 lebih..
walau penat tp mama puas ati..
dpt g cameron highlands ni sblm deliver adik baby..
yelah nak g tempat camni ngan baby kecik mmg payah sikit..



ni pulak..antara yg sempat mama rembat mase kat cameron highlands...
selain dr buah2han dan sayuran segar...
Insyaallah panjang umur n ade rezeki nak gak mama g sana lg...



2 ainnur ngan payung gamba strawberry...
suke sgt..sampai kakak asyik tanya..'mama bile nak ujan ni?????'




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net