By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 19-Jun-2009 09:33 Email | Share | Bookmark
persiapan majlis perkahwinan n majlis pernikahan



salam semua..
huhuh..lamenye mama tak meng'hapdet' ek..
naik bersawang umah..
bukan mama malas,tau..tp bercuti lama kat kg...
banyak tul gamba2 tggu nak publish..takpe la nanti slow2 mama publish utk kite share sama2 ek...
akceli bukan je mama tak meng'hapdet' fp ni,tp online pun tidak...
yelah yg macam mama bagitau kat kg mmg takde line tenet..
try gak bawak broadband mama tu,tp xde coverage la pulak..
sudahnye dok la mama kesunyian tanpa dpt melayari tenet selama 3 minggu...

sebenarnye plan mmg nak 2 minggu je...tapi mcm2 hal berlaku ..
mase papa balik utk amik kami b3..tetiba je car buat hal...
rosak mase on de way pa balik...
terpaksalah papa balik semula ke klang naik bas dan tinggallah kami b3 lagi kat kg..
bagus gak sebenarnye..memandangkan musim buah ni..
mmg puas la makan mcm2 buah..especially duyan n manggis..
tapi cam biasa la,bile musim buah ni..maknanye akan ade musim demam pulak..
awalnye ain yg demam..teruk la gak,ngan batuk..selsema lagi...
siap muntah2 lagi..waduh sedih tul mase tu..dah la papa takde,mama lak dah terboyot2..
nasib la masih school holiday lg..ade maksu n makza tolong tgok2 kakak..
pas ain dah reda demam,sambung pulak ngan kakak...
time tu papa plan nak amik kami dah,tp mama cakap tggu la kakak baik dulu..
yelah takut demam belum reda,nak jalan jauh lg..
risau tambah teruk pulak..
sudahnye dkat sebulan gak la kami kat kg...
takpe la kan,bukan kat umah sape pun..umah maktok kakak n ain gak...

ok la..banyak dah mama membebel..
macam yg ramai tau,mase balik kg tu telah berlangsungnye majlis perkahwinan makcik twins 2 ainnur..
Alhamdulillah..majlis berlangsung dengan meriah walaupun secara sederhana..
sehari sebelum majlis iaitu pada hari jumaat,dah ramai orang kampung datang utk membantu...
secara glamernye datang 'rewang' la...
utk majlis ni,atok prepare sembelih lembu 2 ekor..
dan bajet utk tetamu dalam 4000 orang..ramai tu...
takyah la cite panjang2..jom tengok suasana persiapan majlis dan 'rewang'...






pada malamnye pulak berlangsung majlis pernikahan 2 pasangan pengantin..
buat kat umah je,atas permintaan abah..
yang best kali ni abah sendiri nak nikahkan anak2 nye yg berdua tu..
majlis berlangsung lepas isyak..
tak banyak sgt gamba dapat disnap sbb time tu anak2 mama dah mula ngantuk n buat perangai..
papa pulak sibuk kat luar masak sup tulang utk tetamu malam tu..
so,mama suh je makza snap gamba malam tu...
Alhamdulillah..semuanye selamat dan selesai seperti yg diharapkan...







ni pulak pic bilik pengantin n barang hantaran masing2..
mama lupa nak snap hantaran dari pihak2 lelaki...
jumlah hantaran mama tak ingat la..tp rase2 9dulang kot berbalas 7dulang..
kalau silap,sori ye mak anie n mak atie...





ok la..next entry nanti mama tunjuk lak pic mase majlis persandingan ek..
pasangan pengantin nak ucap thanks kepada yg sudi ucap tahniah pada entry2 sblm ni..
kite jumpa lagi ye...


Quote:
mama nak ucapkan HEPI FATHER'S DAY..untuk semua ayah,abah,papa,daddy,appa..etc seluruh dunia..
especially utk papa 2 ainnur yg amat kami sayangi..
juga utk abah mama n abah papa..
thanks for everythings..
we love both of u...



sebelum mama terlupa...mama nak ucap thanks pada kak nurul yg sudi bagi mama award yg cantik ni...sori la kak,tak dapat melawat akak mase akak pantang aritu..harap akak dah sihat sepenuhnye...
punye la lama mama tak menjengah ke umah kak nurul ni..banyak entry dah tertinggal..


nilah award yang cantik tu..thanks ye kak...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net