By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 13-May-2009 00:24 Email | Share | Bookmark
xtiviti kat kg...



Terlebih dulu mama nak ucap thanks kpd kengkawan fp yg sudi ucap hepi mothers day kat entry yg lepas...
dan...sudi gantung kad tu kat umah masing2..toche!!..toche!!

kali ni mama nak cite la pasal xtiviti mase balik kg aritu..
cam dah basi je cite balik kg ni..tp takpela layankan aje...
time balik kg aritu kami tak naik car sendiri,tumpang saga baru cik aisah...
best wo...naik car baru,tp mama sakit pinggang ckit sbb seatnye keras sgt...
so,mase kat kg tu takleh le nak melenjan ke mane2 sgt...
yelah sedor diri takde kenderaan sendirik...
kami dok melepak umah nenek je..(mak papa)..

pagi2 tu pas sapan,3 org cucu pompuan nenek dah sibuk nak main kat luar..
lg2 2 ainnur yg sememangnye teruja n seronok dpt keliling umah nenek yg luas
tak mcm kat umah sendirik dok terkurung dlm pagar je...
kebetulan battery kamera dah nak weak..so mama pun suh la budak b3 tu posink sakan nak bg bettery empty terus baru nak charge...
dan mama serah kat cik aisah jalankan tggungjawab itu...
time tu mama,papa n nenek dok melepak sambil borak2 bawah pokok sawit...
best wo..angin sepoi2 bahasa...udara nyaman....tak mcm kat klang ni...
nilah hasilnye bile cik aisah jd photographer tak bertauliah...
layan je la....


waduh..gamba kaki ngan selipar buruk pun nak enterpreme ka????


antara pokok2 yg ade kat sekitar umah nenek...
sebenarnye banyak lagi..nenek ni rajin bertani..
setakat sayur hari2 dah takyah g pasar pun...
cili padi,bendi,terung,pucuk meranti,kesum,bunga kantan,serai semua ade kat tepi2 umah.
bukan tumbuh sendiri tau,kene la tanam...
pastu siap ade nenek tanam sawi n daun sup lagi....


pastu abis pokok jd model...
tiba giliran budak b3 tu pulak posink...
macam2 aksi yg dibuat oleh kakak n ziha...
ain lak maintain je...tak lepas botol susu tu dr mulut,bukan isi susu pun.tp isi air teh..


ni pulak aksi ziha n ain lawan minum susu...
amacam same tak muka diaorang ni?...
siap kalau org sekali pandang,akan kata ziha n ain ni adik badek...
yelah adik badek lain mak n bapa..tp same nenek n atuk...
ziha ni dah 3taun n ade adik boy,murtaza...(pic ibu ngan taza ade kat n3 sblm ni...)
die ni mmg peramah tp garang sikit...
byk kali gak kakak kene cepuk ngan die..



dalam2 takde car pun kami sempat gak g kenduri kawin kawan2 papa...
kire pow car baru cik aisah la ni...
ala die pun bukan nak ke mana2 pun..dr car tu terperuk je kat umahkan...


kenduri yg 1st kat area kg papa tu je..
kawan zaman kanak2..sampai la kat sekolah menengah...
nama kawan papa ni abd aziz tp name glame die badul...
akceli majlis bertandang ni beza dekat 3 bulan dr majlis kat umah pompuan aritu...
sampai kakak panten bgtau diorg ni bersanding dah b3 pun...


pastu kami g pulak kenduri kawan papa mase kat sek.teknik dulu..
khairunnajah nama die..umah die kat prt raja..
dalam sejam gak dr umah papa ni...
yg bestnye mase sek dulu kawan papa..
pastu jd kawan mama lak mase kat Uitm...tp mama just kenal2 gitu je...
sbb mama n najah ni lain course same fakulti...
tak banyak pic kami snap..sbb kakak dah ketiduran mase on the way..
pastu dah smpai umah pengantin masih dok mamai lg..



balik dr umah najah..kami terus balik umah mak mama lak..
plan awal taknak balik umah maktok ni..sbb mula bayang car takde..
sbb ujung bln ni sure nak stay lama kat umah maktok ni...
yelah bak kata nenek takkan dah sampai jauh2 dr kl tak singgah pun..
dapat la tido semalam kat umah maktok sbb pg2 tu maktok n makni,makti dh ade plan nak gi ayer Hitam..
nak beli barang2 untuk majlis sok...
kami pun takleh nak berlama2 sgt pun..takut cik aisah nak guna car..
pas sapan pg tu sipa2 kemas barang,bertolak ke umah nenek semula..
kat umah maktok takde snap gamba pun..
cuma nak interpreme kabinet baru maktok yg baru je siap mase kami balik tu...
ngan cat kesayangan paman padil..huhuh





Quote:
Kak liya..sori sgt lmbt wish besday akak...
sbg 'denda' atas kelewatan itu..
ezan bg special kad tuk akak ye..
amik la..gantung kat umah akak ek...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net