By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 30-Apr-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
piknik @ sg TEKALA kajang



Cuaca panas tul skg ni kan...
kat umah ni mmg tiap2 malam kene tido ber'aircond'..
kalau tak mmg tak nyenyak 2 ainnur ni tido,termasuklah ngan mama n papa skali...
memandangkan dah cuacanye gini,best gak kalau g berendam kan...
so,last weekend papa n gang plan nak g berendam sambil berpiknik kat sg TEKALA kajang...



mase nak g kakak takmo duduk langsung..tak sabo punye pasal...
mama pulak mmg ngantuk nak tido,tu yg mata kuyu je..ain pulak sedap tido sepanjang perjalanan...
time ni snap gamba baru nak gerak,tu yg die maintain lagi,pastu trus tumbang...
kami bertolak dr umah kul 7pg..sampai kul 9 lebih.. dah ghamai org..
malas nak pk nak cari2 tempat bile masuk kat hutan lipurnye..kami decide nak mandi kat anak sungai yg kat bwh je...janji ade airnye...


kami g 4 kete..uncle rizal,uncle zuraini.uncle syukran & papa n co...
dah siap2 bentang tikar,hidang breakfast...n bakar ayam..


time mandi n berendam pun sampai...
tp budak2 awal2 lg dah terjun dalam air...airnye tak dalam tp ade deras sikit la...







kakak maintain je dok main air...sakan sungguh sampai kecut tangan pun takmo naik...
ain pulak taknak masuk air..bile ngan papa baru cecah air dah mintak naik semula
tp bile dah rase bolehlah bertahan kejap...pastu sibuk nak naik...
ngan mama pulak siap kene masuk dlm boya..baru nak...



dah pas mandi sure lapokan...menu pg tu mmg mcm2...
selain BBQ ayam.ikan n sosej...memasing ade bw bekal dr umah...
kak ros n kak mah bw mee goreng..pastu siap ngan kek,puding,sandwich,nuget etc..
mama pulak wat lontong ngan sandwich goreng je..tu pun tak termakan...



muka kakak yang tak pueh ati mama suh naik..
tp pas pujuk2 die ok..trus salin baju n dok main2 ngan ain...


kami kat sini sampai thari,so kene la solat zohor skali..kat sini toilet,surau semua ade...
mase g solat tu baru pasan ade kolam pancing kat bahagian atas tu..
mmg luas kolamnye..seronok tgok pemandangan kat sini...

maybe ni aktiviti berpiknic last yg mama dpt sertai sblm deliver adik baby...
yelah skg mama dah 25weeks..jap g dah nak masuk 28weeks..dah sarat sgt rase
pastu bile adik baby dah kuar,takkan nak g tempat2 gini bw baby kan...
lame la kot mama kene 'berehat' maybe sampai adik baby 6-7bulan baru leh join lg..




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net