By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 24-Apr-2009 00:47 Email | Share | Bookmark
PC Fair @ KLCC



Waduh...malas tul nak update lately ni...
rase mama dah mula rase letih n takleh nak duduk lame sgt depan laptop ni...
kebetulan semalam mama ade regular check up kat kinik...
balik2 je mmg letih gile...kalau ikut nak terus je tido rehatkan badan,tp sbb cian kat papa dah jd baby sitter utk sepagi smsa ketiadaan mama...( walaupun sbnrnye 2 ainnur ni dah pandai jaga diri sendiri... ) terpakse la mama pulak pantau aktiviti 2 ainnur ni...
mmg dah siap2 beli lauk..sbb tau mesti tak larat nak masak dah...
nak cite ckit la pasal check up kali ni...mmg dr awal setiap kali check up hb mesti rendah...siap tulis guna pen 'merah' lg....
mama pun tak tau peknen kali ni...mmg mencabar ckit la...yelah mama dah makan pil obumin tu 3 biji sehari,minum susu 3 gelas sehari...makan jgn cakap la...mmg masak leh jd sekuali walau cuma lauk tuk 2 orang..(kalau yg pedas la...)
yelah mama je mkn lauk kalau ikan sampai 2ekor...padahal mama ni bukan pemakan lauk sgt pun..
dan tak pasal2 kerang2ngan dan hati pun dah masuk dlm menu makanan mama...
konon2 nak menmbah darah ku sanggup!!!
k la malas la nak cite lg pasal peknen mama ni...cuma mama doa semuanye selamat sampailah besalin nanti...amin!!!

kali ni nak cite pasal 2 mggu lepas punye...( dah naik basi kot.... )
mama n co berkesempatan bersesak2 menempuh lautan manusia kat pc Fair KLCC..
takde nak cri brg penting pun...saje nak tgok2 sambil nak bejalan...
yelah kalau takat nak beli brg pc kat kedai area umah pun ade...takpun ke Low yatt je kan...
tp sbb nak cr pengalaman baru kat PC fair...kami pun decide nak g time papa offday..
kami plan kuar awal ckit,walaupun aritu ari jumaat..
plannye mase papa g solat jumaat,mama n 2 ainnur leh lepak2 kat taman klcc tu...
jd xdelah lambat sgt nak ke pc fair tu kalau pas papa balik solat jumaat baru nak bertolak dr umah..

kami sampai klcc pun takde la awal sgt pun sbb sebelum tu papa kene g bangunan megan avenue yg kat jln yap kwan seng nak menguruskan sesuatu...
pastu terus masuk parking lot yg dekat ngan klcc ni..
sementara papa n 2 ainnur jalan g taman klcc tu mama masuk kat suria klcc nak cri makanan sementara tggu papa nanti..lg pun dah mmg thari,dah patut lunch pun....



sempat posink sepanjang perjalanan ke taman klcc...




sementara tggu papa solat jumaat,2 ainnur dok main sampai tak hengat kat taman permainan klcc ni...
yg kelakar tu kakak dok terpusing2 konon nak cari mainan paling best la...sbb kat cni mmg ade banyak sgt sampai taktau nak main yg mane satu...
last2 dok main je kuda tak gerak dan masuk dalam terowong main kejar2 ngan ain...
ain lak maintain je,memula main buai ngan kakak...pastu dok main gelongsor tu sorang2....dah tak dulik kat orang...



pas papa siap solat jumaat mama lak g solat zohor..
pastu kami terus tuju ke pc fair tu..memandangkan dah dekat kul 3ptg pun...
Ya Rabbi,ghamainye orang...
pastu yg kesian 2 ainnur ni dah kepenatan dan keboringan sbb takde bende yg menarikperhatian diorang...


yg boring tu kene ikut plak map yg diberi...start dr level 3 baru leh turun ke bawah..
mmg penat le nak jalan...


muka2 dah penat n keboringan..nasib la 2 ainnur ni tak ngamuk..kalau tak lg le lotih...


dan akhirnye kami berjaya keluar dgn membawa/membeli....sebijik canon pixma145,portable hard drive 250Gb,pen drive 8g
huh len kali tobat la takmo g pc fair ni ngan 2 ainnur ni lg..penat ngan diorang je..tak sempat sgt pun nak menilik setiap booth kat dalam tu...
tp ape2 pun sonot gak dpt le tgok mcm2 gelagat orang n brg2 baru...
pas exit dan masuk dalam car...kami pun terus berdesupppp balik umah sbb dah penat sgt!!!




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net