By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 20-Apr-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
mama jumpa cho zila n kak liya





Ari sabtu lepas adalah hari yg amat menggembirakan dan penuh bermakna bg mama...
nape ek???
sbb...mama dapat jupe kawan fp yg selama ni cume jupe kat alam maya dan berbual x bersuara..
tp kali ni kami dapat jupe life....siap boleh laga2 pipi,bersalam,berbual tanpa batasan...




bertempat di shah alam mall,mama dah janji ngan cho zila~ibu atilia nak jupe sbb urusan rasmi...
sbb kalau takde urusan rasmi cenggini takde alasan la mama nak jupe kwn2 fp...
sebenarnye mama berminat nak tanya@amik insuran pendidikan Takaful ikhlas tuk ain...sbb kakak ayu dah ade,tp amin yg takaful nasional punye..
awalnye nak amik sama ngan kakak je ngan takaful nasional,tp aritu call agen yg dulu wat kakak nye die dah terminated...so,trpaksalah pk alternatif lain...
tgok2 kat fp kak zila ni,die ade offer wat takaful pendidikan...
mama pun wat lah appointment nak jupe,akceli kami plan nak jupe last week..tp sbb kak zila ade agenda penting...tengok kat sini kalau nak tau agenda kak zila ni...

kami sampai kat s.a mall ni dalam kul 3 lebih..tggu kak zila jap pastu sampai la mase yg ditunggu2...
1st time mama jupe kak zila ni,tp mcm dah kenal lama..mcm dah biase je...
kak zila ni peramah orgnye...manis je...sentiase tersenyum...
mase mama n kak zila borak2 n cerita2 pasal takaful pendidikan tu..anak2 kami g main kat ground floor..
papa dah bg kepercayaan 100% kat mama suh dgr semua psl takaful pastu cite kan kat die...
tu yg die amik turn jaga 2 ainnur tu...
akceli tak banyak pun cerita2 psl takaful tu...sbb benefit nye lebih kurang ngan kakak nye...lg pun mama mmg berminat nak insured kan..jd takyah la kak zila ni nak bercerita panjang lebar...
bile dah settle isi borang tinggal papa sign je (sbb kene guna duit papa nak bayar premiumnye ).....kami follow anak2 kat bawah...




bile dah setel sumenye...kami lepak2 jap sementara tggu sorang lagi guest...sape ek?
lebih kurang 15minit pastu sampailah guest yg kami tggu2....turun dr escalator..dah nampak senyum manis kak liya~mama eyrfan ngan ditemani papa eyrfan dan pastinye ngan eyrfan la skali...
pas salam2 n borak2 jap sambil snap pic gelagat anak2..







pastu mama ngan kak zila kene g solat asar dulu..cian kak liya baru sampai dah kene tggal...
pas solat tu,kak zila pulak trpaksa undur diri..sbb asben die dah tggu kat luar..lgpun azalia cam tak bp sihat sgt..
alahai kak...igt nak la mkn2 dulu...tp takpelah,dpt gak jupe stgh ptg...
pas kak zila balik,mama n kak liya decide nak makan2 sambil dok borak2 lg kat TCRS kat bwh tu gak...
cian tgok kak liya,kene gilir2 pegang eyrfan sbb die takmo dok langsung kat baby chair tu...
mula2 papa eyrfan dulu makan...pastu gilir lak ngan kak liya...
mama pulak dr awal smpai akhir mmg setia dok kat kerusi menikmati hidangan nasi ayam...
yelah dah anak2 dok husyuk gak ngadap makanan..lg2 kakak ayu yg mmg antu ayam.. penangan upinipin la ni...








sebelum berpisah kak liya bg special present tuk 2 ainnur tu...thanks kak..
ayu n ain suke sgt ngan doll tu... pool tu mama kene sorok dulu sbb 2 ainnur ni tgh dok selseme ckit..takleh berendam lame sgt...
paham2 je la kalau dah dok dlm pool tu...
kak zila pun ade bg souvenir takaful ikhlas gak..mama suke sgt kat beg n giant mug ni... thanks ye kak...
pas salam2..babai ngan eyrfan kami trus tuju ke mesjid shah alam nak solat maghrib..
siap2 solat terus balik sbb sok papa dah kene keje pagi...
mmg hepi sgt mama arini...harap pasni leh la gather2 lg ngan kengkawan fp yg lain...





Ni pic sblm bertolak g shah alam...sesaje mama wat kek cokelat..konon2 kek besday mama la...
akceli kakak ayu dah lame dok oder suh mama wat sbb mama dah ade yg ready made tepung kek..beli ngan kak nor~mama danish&sarah yang mmg pakar wat kek tu...
sesape nak oder leh le try check kat mudah.com..


pas mama dah siap kukus,kakak n ain pun sibuk le mendeco...
takde rupe kek besday pun janji diaorg hepi dpt tabur cokelat rice ngan little star kat atas kek tu..
pastu mama potong2 masuk dlm bekas siap2 nak bg kat kak zila n kak liya yg mama nak jupe nanti...
tp yg mama boleh lupa nak bg kat kak zila...
ape la mama ni pelupa betul...frust sgt2..


Quote:
kak zila,ezan mintak maaf sgt..lupa nak bg kek cokelat yg mmg dah sedia kat dlm beg tu... bile akak dah hilang baru tingat...len kali la ye rase kek cokelat air tangan ezan....




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net