By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 9-Apr-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
durratuainnur setaun 9bln & Qurratuainnur 3taun 10bln








rasa lama tak update pasal progress 2 ainnur ni ye..sekarang ni ain dah masuk setaun 9bulan.
makin banyak word die leh sebut. disamping makin garang ngan kakak.. .antara word yg famaliar..
tatak-kakak
mam-limau
adi-mandi
didi-nak gosok gigi
bibi-adik baby
wiwi-tv
empin-upinipin
batai-beskal
*banyak lg la...tak tertulissume kat cni...

sejak tau nak dpt adik baby ni mmg mama stop bf kat ain. Alhamdulillah tak sesusah kakak dulu... sebelum mama peknen lg mama dah train ain bf+susu formula (sbb mmg mama dah plan nk peknen kan.. , mula2 ain minum susu 123 Dutch lady chocolate (kakak punye..) tp skg ain minum susu 123 yg plain je,sbb mase minum susu cokelat asyik b***k je.. sehari dkat 5-6x menyusu 5oz dan susu 1.1kg tu leh tahan 2weeks je..

fanatik sangat ngan UI & pooh... kalau leh setiap mase nak pakai baju UI@pooh je..

gigi dah ade 12btg..dan paling suke berus teeth die.. sehari dkat 4-5 kali...dah setiap kali masuk bilik air (mandi@tuka drypers) msti mntak toothbrush..

sehari dkat 4-5 drypers pkai..dan ain masih pakai size M..jimat..jimat..punggung kecik ni..

lupa lak nk bgtau..berat ain last 2 week mase g kinik..8.6kg je...tersangat la ringannye kata nurse..padahal susu botol leh tahan...ntahlah nape badan kenit sgt...


skg ni paling suke pegang kaler dan menconteng..aritu dinding dah jd mangse.. mama pun ape lg mengamuk la.. nasib skg die dah tau,conteng hanya di buku@kertas yg mama sediakan je...

sekarang dh ganti kakak jd pengikut papa..kerapkali dah papa kuar die yg ikut..kakak lebih senang dok umah.. nak temankan mama n adik baby..

ain ni 'keras' ckit berbanding kakak... kalau nak sesuatu tu mmg dah tak boleh bincang2 lg.. cth mcm kat mall,bile die nampak brg yg die nak trus mintak n kalau mama kata takyah la dik..terus ngamuk..siap melalak lg... waduh ain kalau gini gayenye..bankrup papa dik..

suke sgt kiss adik baby (tummy mama la..baby tak kuar lg..)..siap sampai bunyi mmmaah kekadang tu bersungguh sgt sampai tertekan tummy mama..aduh sakit gak..

tapi yg penting skg,mama hepi sgt bile ain dan kakak dah boleh join main sesama.. kalau setakat berebut,menjerit,menangis tu adat la.. satu lg,ain ni mmg anak papa.. sbb kalau papa ade sume bende cam mandi,susu sume nak papa buat..siap tido pun ngan papa gak..

suke sgt makan carrot..especially kalau buh dlm sup..takyah dah makan ayam@dagingnye cukuplah carrot tu je..siap kalau mama lambat sgt nak suap masuk mulut die..( yelah dah dua mulut nak kene suap...kenelah tunggu turn ek... ) die leh amik sdrik sbb tak sabau2 nak mengunyah carrot tu...

kalau nak tido skg kene gosok belakang badan@garu atas permintaannye sdri..mcm kat kaki ke,kat perut ke,kat tangan ke..sampai la lelap mata tu...( perangai sejak dah tak dpt nak ngemping mama..huhuh...)











Kakak ayu pulak dah 3taun 10bulan..eh,nape mama wat ain nye dulu baru kakak ayu ye?? sbb kalau ikut tarikh ain dulu setiap 9hb akan bertambah sebulan lg umur ain berbanding kakak beza sehari..kakak pulak setiap 10hb pulak...
...



sejak tau mama ngandung ni (rasa sebelum lg kot...) die mmg sgt2 teruja nak ade adik baby.. boleh kata setiap hari tak pernah miss cakap2 ngan adik baby..tu tak kire lg ngan kiss tummy mama... mmg mama tau kakak betul2 seronok nak ade adik baby ni...rase2 die tu tak bp pasan kot yg ain tu adik die gak,sbb die rasa ain tu kawan die..yelah mase ain uwek..uwek... kakak baru 2taun sbulan..cam takleh igt ape2 pun... bile dah ade ingatan..skg ni adik pulak dah leh same2 main ngan die kan,geng cam upinipin gayenye..

sekarang ni dah takmo panggil adik kat ain... die kata ain dah jd kakak,jd takleh panggil adik lg..dah panggil ain je... die pulak dah bahasakan diri kakak..sbb sblm ni ayu... dan sebutan pun dah betul... kalau sblm ni bunyi tatak..skg ni kakaq...

paling suke snap pic ain guna kamera.. (sblm ni guna hp mama je... ) tp sejak dh pandai guna kamera dah tak pandang hp buruk mama tu.. sbb die kata kalau guna hp tak cantik..ye ke?

suke sgt minum ayaq teh o..boleh kata tiap2 pg oder ngan mama.. kadang tu 1 teko habis kakak sorang yg minum..(smpai ke petang la...) siap suh masuk dlm botol lg...

makin2 fanatik ngan pink kaler... baju pink,tali pinggang pink,selipar pink,tudung pink..(nasib nak pakai jeans blue... ) siap baru ni merata nak cr basikal pink..jupe basikal purple,nasib die nak... kalau tak mau pening mama n papa nak pusing satu malaysia pulak...

skg ni kalau dok depan laptop kakak suke sgt tgok youtube..dah jarang main game cam dolu2...kalau mula2 die akan tgok UI pastu mesti cri shin chan,tom & jerry n mr bean..yg mama respect tu,siap leh cri sndri,sbb die tekan awal huruf je kat search n pilih ape yg die nak...pelik gak baca tak pandai pun tapi tau pulak setiap ejaan yg die nak..rase die guna ingatan je kot..heheh...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net