By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 7-Apr-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
kunjungan ke umah cik nor~cik ana~auntie mar



Masih lg cite pasal jalan2 lg..
jangan mare la,mmg banyak pun agenda mase g ganu n kuantan aritu...
ni nak cite mase g umah cik nor~mama sarah&danish
kami sampai dalam kul 5 lebih pas singgah dulu umah auntie mimi kat gong badak..
umah cik nor plak kat manir..
umah cik nor ni kat taman tapi area kg..mmg best sgt suasananye..
yelah sungguh dok kg,dkat sgt ngan bandar KT..
sampai2 je,cik nor hidang makan..nasi ayam special..
yg best siap ade sebijik kek cokelat khas utk ayu sbb cik nor mmg tau peberet ayu ni


mama ngan cik nor..tu die menu istimewa cik nor untuk kami...kalau nak tau cik nor ni mmg pakar masak pun..skg ni dh jadi tokey kek,muffin,fancy cookies dan mcm2 la lg...tak caye leh g tgok kat fp cik nor..

sementara mama & papa makan kat dapur, 2 ainnur join sarah & danish main playdoh..
husyuk giler bebudak ni dok main,smpai si ayu takmo balik...


seronoknye dok main playdoh..si ain pun nak menyibuk sekali...beria2 nak mencetak...siap dgn muka2 masing2 dok main lagi pic budak2 ni dok main play doh leh la gi sini kat fp cik nor...

mase kat umah cik nor ni, 2 ainnur ni siap tumpang mandi lg...
yelah dh seharian bejalan...dr ujan bawa ke panas..mendung lg..badan pun tak selesa
ikut mama pun nak mandi gak..tp segan la pulak...
kami gerak dr umah cik nor dah dekat senja gak...
akceli cik nor memujuk kami suh tido umah die..
tp mama dah janji nak tido umah kazen mama kat paka...
sori la cik nor ye..len kali kalau ade kesempatan plan turun ganu lg,kami tido plak kali ni

sblm balik kami singgah kat kg losong..beli kepok losong la
sungguh dah gelap kami cuba gak cri kedai yg masih buka...
Alhamdulillah..ade rezeki mama nak mkn kepok losong..
kalau tak kempunan... nak terjun sungai...
pas beli2 kepok..kami terus menghala balik menuju ke paka...
sampai umah kazen mama dah dekat kul 9 lebih...
anak2 pun dah tido...
kami smpai je kak yah dah prepare kan tmpat tido..
angkat anak2 masuk tido,kami berbual kejap ngan kak yah n abg gering...
terus ikut tido skali....

soknye dalam kul 10 pagi,pas sarapan kami bertolak ke kuantan pulak..
agenda di kuantan tak plan nak g melawat mane2 pun
cuma berkunjung ke umah kengkawan n jiran lame je...
sampai kat kuantan,tmpat 1st dituju umah auntie marni kat batu hitam..
ni pun sbnarnye area umah kami yg kami sewakan pd orang tu..
auntie mar umah bahagian depan sekali,ngadap pantai...
best sangat pemandangan dr umah auntie mar ni...
nampak pantai batu hitam n laut yg terbentang luas...


pemandangan dari umah auntie mar...
sebenarnye nak tunjuk gak umah kami,tp segan pulak nak dok snap gamba umah tu..
yelah dah org tgh duduk kan..
so,kami snap la umah auntie mar yg mmg sama cam umah kami gak
cuma beza umah die ngadap laut,umah kami ngadap playground..


nilah Faris Hariri anak kesayangan auntie mar ngan uncle yen..

kami makan tengahari,solat zohor dan rehat2 jap kat umah auntie mar sblm ke agenda seterusnye..
dalam kul 3 lebih,kami ke Chengal lempung pulak nak g umah kak ida kahar..
kawan papa mase keje kuantan dulu..kebetulan kahar n co pun org johor..
jd kami jd close sgt..sbb kak ida ni kire se'kg' gak la ngan mama
tak snap gamba pun kat umah kak ida ni sbb sibuk berborak je...
Dkat kul 5 gak,kami beransur balik..
kali ni nak ke umah cik ana~umi aleya n mukhriz lak...(waduh bz nye kami ni ek.. )

kami sampai uncle duan takde ade gotong royong masak bubur asyura kat taman ni..
ha! umah cik ana ni pun sama taman ngan kami gak..
cuma cik ana deret paling belakang sekali...
cik ana dah pakat ngan cik izan zaidi nak sambut kedatangan kami..
kami dihidangkan dengan mi goreng n bubur asyura yg panas lg...


nasib sibuk2 borak ade gak snap gamba kenangan mase kat umah cik ana ni...yg baju oren tu lah cik ana,sementara yg baju black tu cik izan..(nama sama ngan mama,tp fizikal mmg berbeza.. ..cik izan ni tinggi melampai,mama pulak..tau2 je la ye.. yg dok ngan papa pulak tu uncle zaidi asben cik izan tu...


ni pulak anak2 kami..aleya ni tua setaun dr ayu..dah sekolah pun die,yg 2nd pulak mukhriz sama baya ngan ain..sementara anak cik izan lak ade 5,tp yg ade kat cni cuma nabil,aqilah ngan hanis je..2 org lagi abg azri n abg danish dok main beskal...

cik ana dok pujuk2 suh tido umah die..
tp tak dpt nak tunaikan permintaan cik ana sbb dah janji nak tido umah org laen...
kat umah cik ana,2 ainnur pun tumpang mandi gak mcm kat umah cik nor..
tu pun sbb kene bg kata dua ngan cik ana..
kalau takmo tido umah die,mandi2 pun jadi la...
bukan kami takmo tido cni,tp sbb dah janji ngan auntie mar nak tido umah die..
sori ye cik ana...

esoknye kami bertolak ke Felda Pancing jap singgah umah mak angkat papa then trus balik klang petangnye...
letih sangat 3 hari dok ke sana-ke sini..tp puas ati la..
dapat bercuti,jumpa kengkawan lama...dan dapat tengok dr jauh umah kami..
sayang sgt umah tu,yelah duduk pun baru 2taun..baru pasang kitchen kabinet mase nak pindah tu...
kalau tau papa nak pindah kerja kat klang rasa tak buat kitchen cabinet tu..rugi je
eh bebel pasal umah pulak mama ni..k la..dah abis cite pasal jalan2...
pasni taktau lg la nak becuti ke mana pulak..
rasa tggu mama deliver adik baby la kot baru nak pk jalan2 lg...
tu pun kene tggu adik baby beso ckit,sbb payah nak bawak baby kecik ni jalan jauh2 ni..
jumpa lagi...da...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net