By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-Dec-2008 11:58 Email | Share | Bookmark
suasana aidiladha 1429H



Aidiladha ini kami sambut sederhana di klang sb papa kene kerja malam raya..mungkin itulah pengorbanan yang kite kene buat taun ni...korban tak dapat balik kg... walaupun begitu tak bermakna kite takleh meraikan aidiladha ni kan...hujan pulak sepanjang malam yang membawa ke pagi..

seawal jam 5pagi mama n adik ain(pengikut setia mama) dah ready kat dapur nak sediakan juadah raya.. simple je mama masak kali ni,ikut citarasa sendiri je.menu cam biasa la,nasi impit,ayam msk mearh,daging kicap,kuah lodeh dan ayam goreng..kami ni memang tak berapa gemar sgt lauk pauk yang berempah2 cam rendang tu...(bukan mama taknak masak tau!!! )

Pukul 7.30am papa balik dr kerja,terus kite sarapan juadah raya yang mama masak...pastu papa siap2 nak gi solat sunat Aidiladha kat surau taman kite ni..sementara papa gi solat,mama ajak anak2 mama mandi sunat aidiladha.pastu siap2 pakai baju raya..saje melaram walau tak plan nak gi mane pun.. Punye la lambat papa balik dekat kul 9 lebih,adik ain dah tertido sb bangun awal temankan mama masak pagi tadi...kite snap gamba sikit,mula2 taknak kejut adik ain tapi tengah2 begambar tetiba dia yg terbangun sendiri bile nampak flash kamera...bagus gak..kalau tak takde la muka adik ain kat album gamba nih...heheh..tapi tengok la muka tu,dengan rambut serabai...takpela janji dapat enterpreme...huhuh.

Ingatkan nak tengok orang sembelih lembu kat surau,tapi hujan sepanjang pagi..dahlah papa dah tido..sape pulak nak jaga anak2 mama nanti...takpe la,lain kali la ye... Oleh dek kerana hujan sepanjang hari..kite habiskan raya ni dengan lepak2 je kat umah..papa pun nak kene keje lagi malam ni..PENGORBANAN DI AIDIL ADHA...

SALAM AIDILADHA DARI KAMI SEKELUARGA....







Kakak n adik menikmati hidangan juadah raya dengan seleranya..







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net