By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 10-Nov-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
kakak ayu 3taun 5bulan





Quote:
Kakak pulak dah 3taun 5bulan arini..banyak gak perkembangan kakak yang dapat dilihat..perubahan positif yang paling ketara..kakak dah kurang sikit mengamuk.walaupun begitu kekadang tu ade gak kuar perangai keras kepala tu..tapi masih boleh la kalau nak diajak runding lagi.sekarang kakak kalau cakap mmg no 1..banyak sangat benda dia nak bercerita.. mama la yang paling seronok,takde la bosan bile dok umah tanpa papa..mama suka ajak kakak berbual dan bercerita..ayat paling kakak suka sekarang...
boleh tak kalau........(nak mintak sesuatu...)
mesti ade la kat belakang ayat..mcm "bukan kakak wat la..."
paling suka marah adik..siap membebel kalau nmpak adik buat sesuatu yg tak betul.mcm adik panjat kerusi ke,sepahkan baju kat almari ke...ala2 mak nenek gak la kakak ni..

kakak sekarang ni dah boleh mengira dan aplikasikan dalam aktiviti seharian dia..kalau suh kira mmg dah lama tau,cuma baru2 je pandai kira dgn betul.mcm sekarang kalau mama suh amik brg dan cakap berapa kuantitinye..insyaallah betul.
yang mama suka baik one,two,three... atau satu,dua tiga...kakak boleh faham kedua-duanye..takyah la susah2 mama nak translate bile dia tengok tv@web..tapi limited sampai ten@sepuluh je la..bile kene kire lebih dr 10 mmg fail la... kalau huruf pulak kakak dah kenal setiap huruf lama dah..skg ni suke mengeja tapi tak suka bile mama tolong bunyikan ape yang dieja tu... bile mama dok ajar dia tak terima,cam pandai je.. takpe la,mama pun taknak paksa2 kakak belajar ni..biarlah minat nak blaja tu datang sendiri.tapi bile angin baik tanya gak kat mama 'apa ni mama?'..ha bile time tu,mama pun suk!! amik la kesempatan tu ajar benda yang betul kat kakak..
sekarang ni perangai kakak yang buruk..suka bangun lambat..kalau tak pukul 8pagi memang payah benar nak buka mata..kalau dulu kul 7 dah sibuk bangun..sekarang ni siap adik kejut@kacau pun taknak bangun..
sejak pas raya aritu kakak paling suka pakai baju kurung..dia tak panggil baju kurung..tapi panggil baju raye..siap nak kuar g mane pun nak pakai baju kurung.mama yang malu,anak pakai baju kurung tapi mama dok pakai baju tshirt je..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net