By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 27-Aug-2008 04:46 Email | Share | Bookmark
Cerita 1 hari kakak dan adik..


Apa agaknya aktiviti kakak n adik untuk hari ni ye..jom kite tengok..



Pagi-pagi pas sarapan mesti mandi dulu..sekarang ni mama dah boleh mandikan anak-anak sekali..rasa lagi senang.masuk besen sekali..syampoo rambut,sabun badan..n kakak jangan lupa gosok gigi..adik pun sekarang kene pegang gak berus gigi kalau tak mengamuk..ok..finish.ni bab berdandan pulak..pas dah lap badan kering-kering sapu losyen 1 badan..memang dr anak-anak mama baby mama gunakan losyen lps mandi..sambil sapu mama urut2 skali badan,tangan n kaki..pastu untuk adik mama sapukan minyak kat perut baru pakai drypers.kakak dah tak pakai drypers sejak umur 2 tahun 2bln.senang cite pas adik kuar la..huhuh jimat sikit beeli drypers..siap pakai baju,sebelum bersikat kene letak minyak baby dulu biar rambut lembut n sentiasa kemas..



Bila dah siapkan anak-anak mama,leh la mama buat keje mama..kakak dah tau bile dah setel sume g laptop switch on,connect internet n bukaklah web favourite dia..apa lagi kalau bukan games2girl,barney,mickey,pooh n youtube wonderpets..time kakak main games kat laptop adik pulak dok belajar ABC guna benda kuning tu..ble tekan kuar la bunyi..tapi kejap je biasanye..agak-agak dah bosan dia kacau la kakak main game..bile dah mula berebut..jawabnya mama kene masuk campur..endingnye mama kuarkan bakul mainan n bermulalah episod kucar kacirkan umah mama..tapi takpe janji dok main diam...



Apa yang ada dalam bakul tu?msti la ada brg2 nak buat main masak2..kakak akan masak n adik akan kacau..kekadang diaorang ni dok baca buku sama-sama..konon macam kakak ajar adik..padahal adik yang dok ajar kakak..menjelang petang lepas lunch biasanya kakak lebih suka tengok tv sb katun kat tv9 dah bermula..dr pukul 2 sampailah ke maghrib kakak akan tengok katun..




Bile angin malas dah main dalam umah n asyik kelahi mama bukakkan pintu n mainlah diaorang kat luar..tapi terhad dalam pagar je..jalan depan umah sibuk..so,dok je la main beskal dalam kawasan pagar umah..adik tu eksyen je,kaki pun tak sampai nak pijak kayuh tu..


Lastly...bile matahri dah terbenam,lepas makan n mandi apa lagi..ZZZZZZZ la..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net