By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Jul-2008 14:19 Email | Share | Bookmark
Durratuainnur

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


DURRATUAINNUR-permata hati yang bercahaya.. puteri kedua mama n papa..adik ain lahir selepas sebulan kakak sambut birthday yang kedua..mama pun tak sangka lepas sekali period je terus sangkut..ingat lagi mase tu lepas balik raye dari kg.mase on de way balik ke kuantan mama mabuk dalam kete.igt cuma pening biasa sbb jalan kat mersing tu memang teruk sikit.mama dpt gak abiskan puasa enam dengan keadaan mama asyik pening+mabuk.bile dah disahkan mengandung,timbul satu masalah,camna yek kakak masih lagi menyusu mase tu..maktok pernah cakap kat mama tak baik menyusukan waktu pregnant..kite terpaksa balik lagi ke kg sb mama nak putuskan susu kakak..sebanarnya tak susah kakak putus susu..cuma mama je yang kesian kat kakak,ialah dah la tak pandai hisap susu botol.susu pun ma kene bagi yang berperisa cokelat.akhirnya semuanya ok..thanks maksu n makza tolong jagakan ayu mase mama tengah pening..

Alhamdulillah sepanjang mengandungkan adik mama tak banyak hadapi masalah..setakat morning sickness tu biasa la..tapi yang best,tau je mama ngandung papa terus demam sampai tak leh nak makan..sebab tu la sampai sekarang adik memang rapat ngan papa.rezeki datang mencurah-curah lepas janin adik berada dalam rahim mama.mula-mula mama dapat ngajar sementara kat MGS..sepatutnya mama kene continued lagi tapi sebab papa dapat offer keje baru,kite terpaksa ikut berpindah ke klang..memang susah nak buat keputusan mase tu..tapi kite terpaksa lakukan pengorbanan untuk mendapat yang lebih baik..Syukurlah keputusan yang diambil tak mengecewakan..

Kalau ikut due adik mama memang sepatut bersalin 9/7 tu..tapi harap2 dapatlah bersalin 2hari awal..7/7/7.. ..Akhirnya tarikh yang diharapkan mama berlalu begitu saja..pagi 9/7 tu mama ke klinik untuk pemeriksaan rutin..igt lagi misi leha bagitau kalau seminggu lagi tak bersalin mama kene g HSA..alamak takutnya dengar..mesti kene paksa tu..yang bestnya lps dengar je misi cakap gitu..mama dapat rasakan resa..tapi mama tau masenya lambat lagi..mama call papa suh balik..sb maybe malam ni mama boleh dah bersalin..cian papa,balik keje malam terus balik.resa mama dapat rasakan dr sejam ke setengah jam ke 15minit dan akhirnya bila dah 10minit maktok paksa mama g hospital..masa tu dah pukul 6ptg..makza terpaksa sembunyikan kakak biar tak nampak mama pegi..sedih sangat masa tu..ialah mana pernah kakak pisah ngan mama.

Dah sampai kulai mama tak terus ke hospital,tapi g jalan dulu kat IOImall..niatnya nak sembahyang dulu..tapi siap masuk Giant shopping dulu..makan hotplate..lepas maghrib baru mama ke hospital kulai..ni yang kelakar nak cite..sampai kat ctu serviks mama dah terbuka 3cm..tapi sb doktor kata mama tak cukup tinggi mama kene refer ke HSA..hahah ingat tak nak g HSA akhirnya terpaksa gak g... ..sampai kat HSA serviks dah 7cm..before admit mama n papa sempat g sembahyang kat surau yang sunyi sepi tu..mama tak rasa takut masa tu sebab mama tau ada adik temankan mama sentiasa.dalam pukul 10.45 mama masul labour room..lebih kurang setengah jam lepas tu adik ain selamat dilahirkan..tepat pukul 11.17pm 9/7/7 dengan berat 2.56kg..bahagia sangat mama mase tu.papa sentiasa disisi mama..Luv u sayang..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net