By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Jul-2008 14:08 Email | Share | Bookmark
Qurratuainnur

 
 
 
 
 


Selepas sebulan mama n papa bernikah mama disahkan mengandung..Alhamdulillah..syukur sangat,bermakna kurang dari setahun akan bertambahlah ahli kuarga kite..namun kita hanya mampu merancang dan perancangan Allah itu adalah lebih baik..pada 14 Ogos 2004 mama keguguran dimana terpaksa buat d n c,bermalam diwad dan yang paling sedih kehilangan zuriat yang sememangnya kami nantikan...

Sekali lagi mama mengandung sebulan slps keguguran tu..kali ni memang mama jaga betul2..ialah takut pisang berbuah 2x..papa larang mama naik ke tingkat atas..sudahnya mama tak pernah jenguk rumah atas awal2 mama ngandung..pengalaman mengandung macam ibu2 yang lain..ikut due scan baby bakal lahir tepat 1st anniversary kami..

Mama balik ke kampung dulu sebab kalau boleh taknak jalan jauh pas bersalin..terpaksalah tinggalkan papa sorang2 kat kuantan..plan nak bersalin kat Pakar Puteri..siap dah booking lg.tapi akhirnya terpaksa kat hospital Kulai je..sebab mama tak tahan sakit dan takut terbesalin dalam car..

Kebetulan masa tu papa off,petang tu kite ke umah Cik Tuminah nak ambik set bantal yang mama tempah..then kite g umah Wak Ikah pulak amik jamu..mase kat umah wak ikah adalah dia pegang n lenggang2kan perut mama..heheh...rupanya malam tu mama terus sakit... ..malam tu malam jumaat,kite tido awal sebelum sempat nak solat Isyak..dalam kul 12mlm,kite bangun untuk solat tetiba mama rasa sakit tp dalam tempoh jarak yang lama,lebih kurang 1/2jam sekali..sempat solat n baca yasin..mama suh papa tido dulu sebab rasa sok pagi kot bru nak kuar baby.Dalam kul 5pg mama dapat rasakan resa selang 5minit..mak suh mama g hospital..sebelum tu mak suh minum air milo n sikit jamu untuk bekalan tenaga dalam labour room nanti..

sampai spital serviks dh buka 3cm..mama dan sarapan tapi memang tak dapat tahan sakit..sampai rasa nak patah pinggang.dalam kul 9 mama masuk labour room n kul 10.11pg mama selamat melahirkan puteri sulung dengan berat 2.76kg ditemani papa disisi..QURRATUAINNUR-penghibur/penyejuk hati yang bercahaya.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net