By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
mama jumpa cho zila n kak liya





Ari sabtu lepas adalah hari yg amat menggembirakan dan penuh bermakna bg mama...
nape ek???
sbb...mama dapat jupe kawan fp yg selama ni cume jupe kat alam maya dan berbual x bersuara..
tp kali ni kami dapat jupe life....siap boleh laga2 pipi,bersalam,berbual tanpa batasan...




bertempat di shah alam mall,mama dah janji ngan cho zila~ibu atilia nak jupe sbb urusan rasmi...
sbb kalau takde urusan rasmi cenggini takde alasan la mama nak jupe kwn2 fp...
sebenarnye mama berminat nak tanya@amik insuran pendidikan Takaful ikhlas tuk ain...sbb kakak ayu dah ade,tp amin yg takaful nasional punye..
awalnye nak amik sama ngan kakak je ngan takaful nasional,tp aritu call agen yg dulu wat kakak nye die dah terminated...so,trpaksalah pk alternatif lain...
tgok2 kat fp kak zila ni,die ade offer wat takaful pendidikan...
mama pun wat lah appointment nak jupe,akceli kami plan nak jupe last week..tp sbb kak zila ade agenda penting...tengok kat sini kalau nak tau agenda kak zila ni...

kami sampai kat s.a mall ni dalam kul 3 lebih..tggu kak zila jap pastu sampai la mase yg ditunggu2...
1st time mama jupe kak zila ni,tp mcm dah kenal lama..mcm dah biase je...
kak zila ni peramah orgnye...manis je...sentiase tersenyum...
mase mama n kak zila borak2 n cerita2 pasal takaful pendidikan tu..anak2 kami g main kat ground floor..
papa dah bg kepercayaan 100% kat mama suh dgr semua psl takaful pastu cite kan kat die...
tu yg die amik turn jaga 2 ainnur tu...
akceli tak banyak pun cerita2 psl takaful tu...sbb benefit nye lebih kurang ngan kakak nye...lg pun mama mmg berminat nak insured kan..jd takyah la kak zila ni nak bercerita panjang lebar...
bile dah settle isi borang tinggal papa sign je (sbb kene guna duit papa nak bayar premiumnye ).....kami follow anak2 kat bawah...




bile dah setel sumenye...kami lepak2 jap sementara tggu sorang lagi guest...sape ek?
lebih kurang 15minit pastu sampailah guest yg kami tggu2....turun dr escalator..dah nampak senyum manis kak liya~mama eyrfan ngan ditemani papa eyrfan dan pastinye ngan eyrfan la skali...
pas salam2 n borak2 jap sambil snap pic gelagat anak2..







pastu mama ngan kak zila kene g solat asar dulu..cian kak liya baru sampai dah kene tggal...
pas solat tu,kak zila pulak trpaksa undur diri..sbb asben die dah tggu kat luar..lgpun azalia cam tak bp sihat sgt..
alahai kak...igt nak la mkn2 dulu...tp takpelah,dpt gak jupe stgh ptg...
pas kak zila balik,mama n kak liya decide nak makan2 sambil dok borak2 lg kat TCRS kat bwh tu gak...
cian tgok kak liya,kene gilir2 pegang eyrfan sbb die takmo dok langsung kat baby chair tu...
mula2 papa eyrfan dulu makan...pastu gilir lak ngan kak liya...
mama pulak dr awal smpai akhir mmg setia dok kat kerusi menikmati hidangan nasi ayam...
yelah dah anak2 dok husyuk gak ngadap makanan..lg2 kakak ayu yg mmg antu ayam.. penangan upinipin la ni...








sebelum berpisah kak liya bg special present tuk 2 ainnur tu...thanks kak..
ayu n ain suke sgt ngan doll tu... pool tu mama kene sorok dulu sbb 2 ainnur ni tgh dok selseme ckit..takleh berendam lame sgt...
paham2 je la kalau dah dok dlm pool tu...
kak zila pun ade bg souvenir takaful ikhlas gak..mama suke sgt kat beg n giant mug ni... thanks ye kak...
pas salam2..babai ngan eyrfan kami trus tuju ke mesjid shah alam nak solat maghrib..
siap2 solat terus balik sbb sok papa dah kene keje pagi...
mmg hepi sgt mama arini...harap pasni leh la gather2 lg ngan kengkawan fp yg lain...





Ni pic sblm bertolak g shah alam...sesaje mama wat kek cokelat..konon2 kek besday mama la...
akceli kakak ayu dah lame dok oder suh mama wat sbb mama dah ade yg ready made tepung kek..beli ngan kak nor~mama danish&sarah yang mmg pakar wat kek tu...
sesape nak oder leh le try check kat mudah.com..


pas mama dah siap kukus,kakak n ain pun sibuk le mendeco...
takde rupe kek besday pun janji diaorg hepi dpt tabur cokelat rice ngan little star kat atas kek tu..
pastu mama potong2 masuk dlm bekas siap2 nak bg kat kak zila n kak liya yg mama nak jupe nanti...
tp yg mama boleh lupa nak bg kat kak zila...
ape la mama ni pelupa betul...frust sgt2..


Quote:
kak zila,ezan mintak maaf sgt..lupa nak bg kek cokelat yg mmg dah sedia kat dlm beg tu... bile akak dah hilang baru tingat...len kali la ye rase kek cokelat air tangan ezan....




Thursday, 16-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
mama turn to 29..







salam semua....
saje kali ni mama plak nak enterpreme...
arini besday mama yg ke-29..wah dah tue rupenye mama ni,taun depan dah masuk 30 ek..
rase kejap je masa berlalu..yelah dolu2 mase budak2 ade la gak terpikir... camne la bile dah dewasa sok...
skg ni zaman sekolah dah abis,zaman blaja pun dah lepas..anak dare dah tukau title jd mak dare...
tapi apa pun mama rase syukur sgt di berikan ALLAH kehidupan seperti arini...
mama ade family yg betul2 close n saling menyanyangi...
pastu bile dah kawen,suami benar2 meyintai mama dan menyayangi mama... caring,memahami,tolak ansur..etc..(alamak nak bodek ke ni... )
mama pun dikurniakan anak2 yg dapat mendamaikan jiwa,menghiburkan hati,bijak dan sejuk mata memandang... ( dah muka 2 ainnur je ni yg mama kene pandang tiap saat n mase... )

kalau nak tau mama ni jenis selamba n hepi sokmo...
mudah mesra,suke bercakap n sensitif sikit...
kalau zaman2 sekolah dulu,kalau tang suruh cakap mmg die je yg conquer..
dr bahas,bawa ke pidato...tp takat wakil sekolah je la ye... nak lebeh sikit mmg takde rezeki...
kalau nak tau karekter mama yg ni mmg beza gile ngan papa...
papa mmg tak suke sgt bercakap ni,tu yg nampak die cam pemalu ..
tu yg ade jodoh antara kami agaknye...



mama anak 3rd dr 8 badek...7 pompuan,sorang je laki...
tu yg kami ni rapat sesangat... kalau sesekali kumpul mmg asben masing2 dah tau,sure takmo kaco... (kadang anak2 pun lupa nak hirau... )
sbb kami ni dah susah nak kumpul sesama cam dolu2..yelah bile masing2 dah berkuarga ni..lg2 mama dok jauh kat klang ni..(igt oversea la..jauh sgt la tu... )
2 orang kakak mama dah kawin n adik twins mama bakal kawen ujung bln 5 nanti...
Mudah2han selamat sumenye...

zaman sekolah mama mmg menyeronokkan..
dah mama mmg gile2..dpt geng pun jenis satu kepala..
abis SPM mama masuk lower six jap...di situ lah jodohku...
tak abis pon form six mama sambung kat UiTM di hatiku...



abis blaja,keje jap terus kawen..
dan skg jd manager rumah tangga...
bukan mama takmo keje,tp papa tu syg sgt kat mama taknak bg mama keje..
tapi mmg sonok pun dok umah ni...dpt tengok progress anak2 depan mata,dapat urus papa n anak2 mama sepenuhnye...
setiap hari mama tak sabar menanti hari esok..sbb pastinye ade sesuatu yg baru dan menyeronokkan akan muncul dalam hidup mama n anak2...
lg2 skg ni,mama dah ramai kawan2 siber mmg tak penah pun rase sunyi ke..bosan ke..

mama sentiasa berdoa,moga hidup kami sekeluarga sentiasa di Rahmati Allah...AMIN!!!
Juga orang2 tersayang disekeliling kami...
mama mengharapkan pertambahan umur taun ni memberikan lagi 1001 kenangan terindah dalam hidup mama
Doakan mama dapat lahirkan zuriat ke3 ni dengan selamat..
baby sihat,sempurna n bakal jd anak yg soleh/solehah...
LUV U ALL very much...mmmmmuah!!!


kebetulan semalam papa g kedai kat depan umah nak belikan kakak cokelat...(kes papa kuar takleh nak bw die..mcm2 la request die... )
pastu cam biase la mama kim la papa magazine kesayangan mama..pe lg kalau bukan pa&ma...
pastu bile ma belek2 eh..dah masuk dah artikel yg dah berkurun mama anto...
rase bln 8 taun lps kot mama anto kat emel intan jastina ..mase tu sesaje je nak ngetes power mengarang...
alih2 keluaran mei ni kuar la pulak... siap letak pic mama ngan ain lg...
akceli mama ade bg 2-3keping lg xsangka pic yg tu die pilih...
kire hadiah besday la gak ni...



rase arini tak celebrate mane2 pun sbb arini papa still keje shift malam ni..
maybe sok kot baru kuar g mane2...
ala sblm2 ni tak penah pun sambut beria..maklum tau dah tua..
paling2 pun ucapan istimewa dr papa tersayang.. dan ucapan samaada sms@call dr family mama kat kg...n kengkawan yg masih setia mengingati besday mama...
taun lps mama dpt lappy ni dr papa... taun ni??? WAIT N SEE je la...
mama tak harap pun adiah ape2 dr papa..cuma kasih sayang yg ikhlas dan rasa cinta untuk mama cukup lah ye pa...
I LUV U SO MUCH.... ( alamak terjiwang la pulak... )



inilah nyawa mama..wajah kesayangan mama..penghibur hati mama...pengarang jantung mama...
mama harap mampu mendidik dan menjaga kalian sebaiknye..
moga kalian akan menjadi anak2 yg solehah...taat perintah ALLAH...
menjadi kebanggaan mama n papa...muslimah islam sejati yg membela nasib ISLAM dan negara tercinta....amin!!!!




Tuesday, 14-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kakak&ain dan upin&ipin







Macam yg mama katakan kat last entry...
2 ainnur ni mmg fanatik ngan UpinIpin...
mama n papa pun suke gak... tu yg layan je kesukaan anak2 ni...
mama dah siap download cite UI ni kat laptop..sbb malas kalau 2 ainnur ni sibuk nak tengok kene buka kat youtube lambat lak nak download...
pastu nak kene connect tenet lg...
bile dah download siap2 gini,takdelah gaduh kalau line tenet problem...
bile dah dok ngadap UI ni,mmg ralit la budak 2 ni...dah tak ingat dah bende lain...


selain aktiviti tengok UI ni...satu lg 2 ainnur ni suke sgt main blok lego skg ni...
tengok tu ain,siap tak pakai seluar sbb excited nak main ngan kakak...
yg mama maleh ni,mula2 tu okey la main ber2..lame2 bile dah makin blok tu kurang mula la berebut.. pastu ade yg menangis,jerit la..
pastu bile dah boring main..tinggal gitu je...
sape nak kemas??? mama gak..kadang tu mama pakse suh kemas dulu baru leh main bende lain kalau tak..siap la

cite lak pasal baju seragam ni...
sebenarnye mase nak beli baju UI ni mmg masalah sgt2 le beso...
yelah si kakak ni kan fanatik ngan pink...
kalau boleh nak gak suh beli baju yg kaler pink...waduh mane nak cari..
mase nak beli tu kebetulan kami g pasar pagi yg kat stadium shah alam tu..
punyelah penat meround..nak cr baju UI kaler pink.. mane ade...
mama n papa dah penat macam nak telan je kakak
akhirnye..kakak terima gak UI kaler yellow ni...nasib baik..
yang ain lak mmg tak kisah pun... die ikut je,janji ade mmpin..
dan sekarang ni pantang baju UI ni kering/bersih mesti nak pakai same2...suke sgt la.
dan baru ni mama beli lg sepasang kat uptown shah alam gak..kaler hijau lak...





Thursday, 9-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
durratuainnur setaun 9bln & Qurratuainnur 3taun 10bln








rasa lama tak update pasal progress 2 ainnur ni ye..sekarang ni ain dah masuk setaun 9bulan.
makin banyak word die leh sebut. disamping makin garang ngan kakak.. .antara word yg famaliar..
tatak-kakak
mam-limau
adi-mandi
didi-nak gosok gigi
bibi-adik baby
wiwi-tv
empin-upinipin
batai-beskal
*banyak lg la...tak tertulissume kat cni...

sejak tau nak dpt adik baby ni mmg mama stop bf kat ain. Alhamdulillah tak sesusah kakak dulu... sebelum mama peknen lg mama dah train ain bf+susu formula (sbb mmg mama dah plan nk peknen kan.. , mula2 ain minum susu 123 Dutch lady chocolate (kakak punye..) tp skg ain minum susu 123 yg plain je,sbb mase minum susu cokelat asyik b***k je.. sehari dkat 5-6x menyusu 5oz dan susu 1.1kg tu leh tahan 2weeks je..

fanatik sangat ngan UI & pooh... kalau leh setiap mase nak pakai baju UI@pooh je..

gigi dah ade 12btg..dan paling suke berus teeth die.. sehari dkat 4-5 kali...dah setiap kali masuk bilik air (mandi@tuka drypers) msti mntak toothbrush..

sehari dkat 4-5 drypers pkai..dan ain masih pakai size M..jimat..jimat..punggung kecik ni..

lupa lak nk bgtau..berat ain last 2 week mase g kinik..8.6kg je...tersangat la ringannye kata nurse..padahal susu botol leh tahan...ntahlah nape badan kenit sgt...


skg ni paling suke pegang kaler dan menconteng..aritu dinding dah jd mangse.. mama pun ape lg mengamuk la.. nasib skg die dah tau,conteng hanya di buku@kertas yg mama sediakan je...

sekarang dh ganti kakak jd pengikut papa..kerapkali dah papa kuar die yg ikut..kakak lebih senang dok umah.. nak temankan mama n adik baby..

ain ni 'keras' ckit berbanding kakak... kalau nak sesuatu tu mmg dah tak boleh bincang2 lg.. cth mcm kat mall,bile die nampak brg yg die nak trus mintak n kalau mama kata takyah la dik..terus ngamuk..siap melalak lg... waduh ain kalau gini gayenye..bankrup papa dik..

suke sgt kiss adik baby (tummy mama la..baby tak kuar lg..)..siap sampai bunyi mmmaah kekadang tu bersungguh sgt sampai tertekan tummy mama..aduh sakit gak..

tapi yg penting skg,mama hepi sgt bile ain dan kakak dah boleh join main sesama.. kalau setakat berebut,menjerit,menangis tu adat la.. satu lg,ain ni mmg anak papa.. sbb kalau papa ade sume bende cam mandi,susu sume nak papa buat..siap tido pun ngan papa gak..

suke sgt makan carrot..especially kalau buh dlm sup..takyah dah makan ayam@dagingnye cukuplah carrot tu je..siap kalau mama lambat sgt nak suap masuk mulut die..( yelah dah dua mulut nak kene suap...kenelah tunggu turn ek... ) die leh amik sdrik sbb tak sabau2 nak mengunyah carrot tu...

kalau nak tido skg kene gosok belakang badan@garu atas permintaannye sdri..mcm kat kaki ke,kat perut ke,kat tangan ke..sampai la lelap mata tu...( perangai sejak dah tak dpt nak ngemping mama..huhuh...)











Kakak ayu pulak dah 3taun 10bulan..eh,nape mama wat ain nye dulu baru kakak ayu ye?? sbb kalau ikut tarikh ain dulu setiap 9hb akan bertambah sebulan lg umur ain berbanding kakak beza sehari..kakak pulak setiap 10hb pulak...
...



sejak tau mama ngandung ni (rasa sebelum lg kot...) die mmg sgt2 teruja nak ade adik baby.. boleh kata setiap hari tak pernah miss cakap2 ngan adik baby..tu tak kire lg ngan kiss tummy mama... mmg mama tau kakak betul2 seronok nak ade adik baby ni...rase2 die tu tak bp pasan kot yg ain tu adik die gak,sbb die rasa ain tu kawan die..yelah mase ain uwek..uwek... kakak baru 2taun sbulan..cam takleh igt ape2 pun... bile dah ade ingatan..skg ni adik pulak dah leh same2 main ngan die kan,geng cam upinipin gayenye..

sekarang ni dah takmo panggil adik kat ain... die kata ain dah jd kakak,jd takleh panggil adik lg..dah panggil ain je... die pulak dah bahasakan diri kakak..sbb sblm ni ayu... dan sebutan pun dah betul... kalau sblm ni bunyi tatak..skg ni kakaq...

paling suke snap pic ain guna kamera.. (sblm ni guna hp mama je... ) tp sejak dh pandai guna kamera dah tak pandang hp buruk mama tu.. sbb die kata kalau guna hp tak cantik..ye ke?

suke sgt minum ayaq teh o..boleh kata tiap2 pg oder ngan mama.. kadang tu 1 teko habis kakak sorang yg minum..(smpai ke petang la...) siap suh masuk dlm botol lg...

makin2 fanatik ngan pink kaler... baju pink,tali pinggang pink,selipar pink,tudung pink..(nasib nak pakai jeans blue... ) siap baru ni merata nak cr basikal pink..jupe basikal purple,nasib die nak... kalau tak mau pening mama n papa nak pusing satu malaysia pulak...

skg ni kalau dok depan laptop kakak suke sgt tgok youtube..dah jarang main game cam dolu2...kalau mula2 die akan tgok UI pastu mesti cri shin chan,tom & jerry n mr bean..yg mama respect tu,siap leh cri sndri,sbb die tekan awal huruf je kat search n pilih ape yg die nak...pelik gak baca tak pandai pun tapi tau pulak setiap ejaan yg die nak..rase die guna ingatan je kot..heheh...





Tuesday, 7-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
kunjungan ke umah cik nor~cik ana~auntie mar



Masih lg cite pasal jalan2 lg..
jangan mare la,mmg banyak pun agenda mase g ganu n kuantan aritu...
ni nak cite mase g umah cik nor~mama sarah&danish
kami sampai dalam kul 5 lebih pas singgah dulu umah auntie mimi kat gong badak..
umah cik nor plak kat manir..
umah cik nor ni kat taman tapi area kg..mmg best sgt suasananye..
yelah sungguh dok kg,dkat sgt ngan bandar KT..
sampai2 je,cik nor hidang makan..nasi ayam special..
yg best siap ade sebijik kek cokelat khas utk ayu sbb cik nor mmg tau peberet ayu ni


mama ngan cik nor..tu die menu istimewa cik nor untuk kami...kalau nak tau cik nor ni mmg pakar masak pun..skg ni dh jadi tokey kek,muffin,fancy cookies dan mcm2 la lg...tak caye leh g tgok kat fp cik nor..

sementara mama & papa makan kat dapur, 2 ainnur join sarah & danish main playdoh..
husyuk giler bebudak ni dok main,smpai si ayu takmo balik...


seronoknye dok main playdoh..si ain pun nak menyibuk sekali...beria2 nak mencetak...siap dgn muka2 masing2 dok main lagi pic budak2 ni dok main play doh leh la gi sini kat fp cik nor...

mase kat umah cik nor ni, 2 ainnur ni siap tumpang mandi lg...
yelah dh seharian bejalan...dr ujan bawa ke panas..mendung lg..badan pun tak selesa
ikut mama pun nak mandi gak..tp segan la pulak...
kami gerak dr umah cik nor dah dekat senja gak...
akceli cik nor memujuk kami suh tido umah die..
tp mama dah janji nak tido umah kazen mama kat paka...
sori la cik nor ye..len kali kalau ade kesempatan plan turun ganu lg,kami tido plak kali ni

sblm balik kami singgah kat kg losong..beli kepok losong la
sungguh dah gelap kami cuba gak cri kedai yg masih buka...
Alhamdulillah..ade rezeki mama nak mkn kepok losong..
kalau tak kempunan... nak terjun sungai...
pas beli2 kepok..kami terus menghala balik menuju ke paka...
sampai umah kazen mama dah dekat kul 9 lebih...
anak2 pun dah tido...
kami smpai je kak yah dah prepare kan tmpat tido..
angkat anak2 masuk tido,kami berbual kejap ngan kak yah n abg gering...
terus ikut tido skali....

soknye dalam kul 10 pagi,pas sarapan kami bertolak ke kuantan pulak..
agenda di kuantan tak plan nak g melawat mane2 pun
cuma berkunjung ke umah kengkawan n jiran lame je...
sampai kat kuantan,tmpat 1st dituju umah auntie marni kat batu hitam..
ni pun sbnarnye area umah kami yg kami sewakan pd orang tu..
auntie mar umah bahagian depan sekali,ngadap pantai...
best sangat pemandangan dr umah auntie mar ni...
nampak pantai batu hitam n laut yg terbentang luas...


pemandangan dari umah auntie mar...
sebenarnye nak tunjuk gak umah kami,tp segan pulak nak dok snap gamba umah tu..
yelah dah org tgh duduk kan..
so,kami snap la umah auntie mar yg mmg sama cam umah kami gak
cuma beza umah die ngadap laut,umah kami ngadap playground..


nilah Faris Hariri anak kesayangan auntie mar ngan uncle yen..

kami makan tengahari,solat zohor dan rehat2 jap kat umah auntie mar sblm ke agenda seterusnye..
dalam kul 3 lebih,kami ke Chengal lempung pulak nak g umah kak ida kahar..
kawan papa mase keje kuantan dulu..kebetulan kahar n co pun org johor..
jd kami jd close sgt..sbb kak ida ni kire se'kg' gak la ngan mama
tak snap gamba pun kat umah kak ida ni sbb sibuk berborak je...
Dkat kul 5 gak,kami beransur balik..
kali ni nak ke umah cik ana~umi aleya n mukhriz lak...(waduh bz nye kami ni ek.. )

kami sampai uncle duan takde ade gotong royong masak bubur asyura kat taman ni..
ha! umah cik ana ni pun sama taman ngan kami gak..
cuma cik ana deret paling belakang sekali...
cik ana dah pakat ngan cik izan zaidi nak sambut kedatangan kami..
kami dihidangkan dengan mi goreng n bubur asyura yg panas lg...


nasib sibuk2 borak ade gak snap gamba kenangan mase kat umah cik ana ni...yg baju oren tu lah cik ana,sementara yg baju black tu cik izan..(nama sama ngan mama,tp fizikal mmg berbeza.. ..cik izan ni tinggi melampai,mama pulak..tau2 je la ye.. yg dok ngan papa pulak tu uncle zaidi asben cik izan tu...


ni pulak anak2 kami..aleya ni tua setaun dr ayu..dah sekolah pun die,yg 2nd pulak mukhriz sama baya ngan ain..sementara anak cik izan lak ade 5,tp yg ade kat cni cuma nabil,aqilah ngan hanis je..2 org lagi abg azri n abg danish dok main beskal...

cik ana dok pujuk2 suh tido umah die..
tp tak dpt nak tunaikan permintaan cik ana sbb dah janji nak tido umah org laen...
kat umah cik ana,2 ainnur pun tumpang mandi gak mcm kat umah cik nor..
tu pun sbb kene bg kata dua ngan cik ana..
kalau takmo tido umah die,mandi2 pun jadi la...
bukan kami takmo tido cni,tp sbb dah janji ngan auntie mar nak tido umah die..
sori ye cik ana...

esoknye kami bertolak ke Felda Pancing jap singgah umah mak angkat papa then trus balik klang petangnye...
letih sangat 3 hari dok ke sana-ke sini..tp puas ati la..
dapat bercuti,jumpa kengkawan lama...dan dapat tengok dr jauh umah kami..
sayang sgt umah tu,yelah duduk pun baru 2taun..baru pasang kitchen kabinet mase nak pindah tu...
kalau tau papa nak pindah kerja kat klang rasa tak buat kitchen cabinet tu..rugi je
eh bebel pasal umah pulak mama ni..k la..dah abis cite pasal jalan2...
pasni taktau lg la nak becuti ke mana pulak..
rasa tggu mama deliver adik baby la kot baru nak pk jalan2 lg...
tu pun kene tggu adik baby beso ckit,sbb payah nak bawak baby kecik ni jalan jauh2 ni..
jumpa lagi...da...




[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net