By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
majlis persandingan dan majlis khatam Quran&berzanzi



salam semua...
seperti yg dijanjikan sebelum ni..
kali ni mama nak tunjuk lak gamba2 mase majlis persandingan..
tema pengantin..merah dan putih..
pengantin twins ni mmg dah sepakat tuk guna warna tema yg sama..
maklum mmg dah sehati sejiwa..
tak banyak sangat gamba aksi pengantin dpt disnap oleh kamera mama..
maklum mase tu masing2 sibuk...
mama mase tu diberi tugas menyiapkan meja makan pengantin..
kelam kabut gak la..sbb tetamu terdiri dr 2 keluarga..
dekat 50 orang gak la pengiring kedua-dua belah keluarga..
dah la waktu tu mmg waktu ramai tetamu datang..
payah gak nak adjust meja..
nasib la ade 7 balai makan,dan meja n kerusi pun banyak..
itu pun tak mencukupi..
tetamu mmg ramai..yelah dah mmg jemputan pun dekat 4000 orang..
sejak pukul 11 pagi sampailah kul 5 lebih tetamu mmg berduyun2...
Alhamdulillah makanan mencukupi dan takde pun yg lebih2...
balance yg ade mmg cukup2 utk makan family sendiri..
pandai tul tukang masak bajet utk majlis ni...

Pengantin lelaki sampai tepat pukul 2.30 ptg..
mama tak sempat pun nak tengok majlis sanding kat dalam umah..
kamera mama pass pada mak aza suh snap gamba..
pengantin bersanding gilir2..sbb ade satu pelamin je..
takde pun acara tepung tawar,just gamba2 sikit utk kenangan je..
ingatkan mama lame kat kg sempat tggu gamba dr kamera photographer pro tu..
tp tak siap lg,sbb mase cuti sek tu je die ade 15 pasang pengantin..
jadi untuk tatapan sahabat2 fp..ni je la dr kamera mama yg tak seberapa tu..






pas gamba2 sikit kat atas pelamin..
pengantin bergerak ke meja makan untuk makan beradab..
yelah sure masing dah lapo..dekat kul 3ptg gak la baru nak makan...
time ni,mama la yg paling bz..
penat tp seronok sbb berjaya selesaikan tugas dgn jayanye..




akceli banyak lagi hidangan pengantin yg lain..
tp ni je yg sempat disnap..tu pun papa yg tolong snapkan...
antara menu nya siakap stim,siakap sweet sour,udang goreng tepung,puding,koktel dan buah2han untuk cuci mulut..
kek pulak setinggi 3 tingkat..dekat 6 kilo gak la..
tp gamba potong kek takde lak dlm kamera mama..
rugi tul la...




gamba tempat makanan tetamu yg seramai 4000 orang..
terdiri dari 7 balai yg dilengkapi meja n kerusi..
semua ni paman padil yg sponsor...dekat RM1k gak la sewa balai ni..
meja makan pengantin lak serba merah putih mak andam punye..
buat pun kat garaj kete yg memang dah sedia ada sblm ni..
jimat ruang,tak kacau pun balai makan utk tetamu..
pelamin pun mak andam punye..
mulanye nak buat 2 pelamin yg sama cam ni gak..
tp hasilnye dekat separuh ruang kat hall ni digunakan..
lastly abah cakap buat satu pelamin je..
kalau tak sure makin kecik la ruang tamu untuk tetamu duduk..


antara tetamu yg datang memeriahkan majlis..



ni pulak tetamu khas mama..
datang jauh dari kuantan..
thanks ye kak ida kahar n co dan uncle yen n co yg sudi datang dr jauh...
nasib la diaorang ni datang awal..dlm kul 11 lebih..
dpt la mama layan..kalau pastu mmg tak dpt la nak layan sbb dah sibuk sikit..



antara wajah2 orang penting sepanjang majlis ni berlangsung..
kami semua telah disponsor baju n siap ngan tudung skali oleh pengantin..
thanks ye mak anie n mak atie...
nasib la peyut mama tak beso mane,jd leh lg pakai baju kurung pahang ni..
kalau tak terpaksa la pakai uniform preggy..sure tak seragam..
yg lelaki lak dpt t-shirt kaler merah gak..
anak2 buah pun same..kaler merah n putih gak..






pada sebelah pagi sblm majlis sanding tu diadakan majlis khatam Al-Quran dan berzanzi..
selain pengantin,mak za,maksu n amira (kazen 2 ainnur,anak maklong) terlibat sama..
kakak n balkis pun menyibuk2 gak skali..
mase ni ain tido,so takde langsung gamba die time ni..





ALHAMDULILLAH...akhirnye selamat dah majlis perkahwinan makcik twins 2 ainnur..
walaupun persediaan majlis tak sampai setahun..berkat kerjasama semua pihak segalanya berjalan lancar...
terima kasih kepada orang2 kampung dan jiran tetangga yg membantu..
boleh dikatakan 2minggu sebelum majlis lagi,umah maktok sentiasa dikunjungi jiran-jiran yg datang untuk membantu apa yg patut..
yelah memandangkan semua anak2 maktok bekerja..dan yg tak kerja dok jauh (mama la tu..)
jadi takleh la diharap sangat boleh membantu maktok..
lagipun maklong n makngah ade anak kecik 4bulan,mama lak tengah memboyot...
dan yang selalu diharap menolong kalau ade kenduri dah tentunya mak anie n mak atie..
tp dah ni majlis die..so,tak dapek la nak minta tolong die..
Mudah2han jodoh mereka berdua kekal hingga ke Syurga dan dikurniakan anak2 yg Soleh n Solehah..AMIN!!!




Friday, 19-Jun-2009 09:33 Email | Share | | Bookmark
persiapan majlis perkahwinan n majlis pernikahan



salam semua..
huhuh..lamenye mama tak meng'hapdet' ek..
naik bersawang umah..
bukan mama malas,tau..tp bercuti lama kat kg...
banyak tul gamba2 tggu nak publish..takpe la nanti slow2 mama publish utk kite share sama2 ek...
akceli bukan je mama tak meng'hapdet' fp ni,tp online pun tidak...
yelah yg macam mama bagitau kat kg mmg takde line tenet..
try gak bawak broadband mama tu,tp xde coverage la pulak..
sudahnye dok la mama kesunyian tanpa dpt melayari tenet selama 3 minggu...

sebenarnye plan mmg nak 2 minggu je...tapi mcm2 hal berlaku ..
mase papa balik utk amik kami b3..tetiba je car buat hal...
rosak mase on de way pa balik...
terpaksalah papa balik semula ke klang naik bas dan tinggallah kami b3 lagi kat kg..
bagus gak sebenarnye..memandangkan musim buah ni..
mmg puas la makan mcm2 buah..especially duyan n manggis..
tapi cam biasa la,bile musim buah ni..maknanye akan ade musim demam pulak..
awalnye ain yg demam..teruk la gak,ngan batuk..selsema lagi...
siap muntah2 lagi..waduh sedih tul mase tu..dah la papa takde,mama lak dah terboyot2..
nasib la masih school holiday lg..ade maksu n makza tolong tgok2 kakak..
pas ain dah reda demam,sambung pulak ngan kakak...
time tu papa plan nak amik kami dah,tp mama cakap tggu la kakak baik dulu..
yelah takut demam belum reda,nak jalan jauh lg..
risau tambah teruk pulak..
sudahnye dkat sebulan gak la kami kat kg...
takpe la kan,bukan kat umah sape pun..umah maktok kakak n ain gak...

ok la..banyak dah mama membebel..
macam yg ramai tau,mase balik kg tu telah berlangsungnye majlis perkahwinan makcik twins 2 ainnur..
Alhamdulillah..majlis berlangsung dengan meriah walaupun secara sederhana..
sehari sebelum majlis iaitu pada hari jumaat,dah ramai orang kampung datang utk membantu...
secara glamernye datang 'rewang' la...
utk majlis ni,atok prepare sembelih lembu 2 ekor..
dan bajet utk tetamu dalam 4000 orang..ramai tu...
takyah la cite panjang2..jom tengok suasana persiapan majlis dan 'rewang'...






pada malamnye pulak berlangsung majlis pernikahan 2 pasangan pengantin..
buat kat umah je,atas permintaan abah..
yang best kali ni abah sendiri nak nikahkan anak2 nye yg berdua tu..
majlis berlangsung lepas isyak..
tak banyak sgt gamba dapat disnap sbb time tu anak2 mama dah mula ngantuk n buat perangai..
papa pulak sibuk kat luar masak sup tulang utk tetamu malam tu..
so,mama suh je makza snap gamba malam tu...
Alhamdulillah..semuanye selamat dan selesai seperti yg diharapkan...







ni pulak pic bilik pengantin n barang hantaran masing2..
mama lupa nak snap hantaran dari pihak2 lelaki...
jumlah hantaran mama tak ingat la..tp rase2 9dulang kot berbalas 7dulang..
kalau silap,sori ye mak anie n mak atie...





ok la..next entry nanti mama tunjuk lak pic mase majlis persandingan ek..
pasangan pengantin nak ucap thanks kepada yg sudi ucap tahniah pada entry2 sblm ni..
kite jumpa lagi ye...


Quote:
mama nak ucapkan HEPI FATHER'S DAY..untuk semua ayah,abah,papa,daddy,appa..etc seluruh dunia..
especially utk papa 2 ainnur yg amat kami sayangi..
juga utk abah mama n abah papa..
thanks for everythings..
we love both of u...



sebelum mama terlupa...mama nak ucap thanks pada kak nurul yg sudi bagi mama award yg cantik ni...sori la kak,tak dapat melawat akak mase akak pantang aritu..harap akak dah sihat sepenuhnye...
punye la lama mama tak menjengah ke umah kak nurul ni..banyak entry dah tertinggal..


nilah award yang cantik tu..thanks ye kak...


Friday, 22-May-2009 03:46 Email | Share | | Bookmark
pusat permainan jusco bkt tinggi & sunway pyramid



salam semua...
kali ni 2 ainnur dok berjalan g jusco bukit tinggi n sunway pyramid...
tempat yg dituju pastinya kat pusat permainan kanak2...
takyah la cite panjang2..tengok je la betapa sonoknye mereka dok main mcm2 bende..


ni mase baru sampai...sementara tggu papa g toilet...




piccas ni sume mase kat jusco bukit tinggi...
kat smart wonder world tu...akceli mama cume nak survey brg ckit kat tmpt baby tu...
tp sbb dah lalu kat dpan ni..apa lg 2 ainnur terus menonong masuk n try segala bende kat situ...
tak tuka token pun..main bodo2 gitu je..sbbnye 2 ainnur ni tak tau pun cara nak main so buat ape membazir nak bg bende tu berfungsi kan..kan...
(ayat mama yg kedekut nak g tuka token.... )
so,layankan je aksi eksyen 2 ainnur mencuba segala yg ade kat sini...


pas dah penat main..sure lapo..
tanya kakak nak makan ape?..laju je jwb nak KFC...
hulala...anak mama dah pandai oder tu... takpe la layankan aje la...
mmg kakak makan betul2 punye aritu..
sampai nak meleleh hingus tu...
sementara layankan kakak n ain makan..mama n papa bergilir g solat...
pastu sopink2 sikit..dan hari dah malam pun...
jom balik...


ni pulak mase papa offday ari rabu lepas...
takde plan nak ke mana pun...cuma papa cakap nak g service kete sbb nak balik next week...
kebetulan kawan papa tggal car die pada papa time die balik kg seminggu ni..
so,sementara tinggal car di service tu leh 'pow' car kawan papa ni...
nak ke bengkel tu,papa bawak car papa ngan kakak..
mama lak bawak kelisa kawan papa ngan ain...
sesampai kat bengkel tu kakak punye selipar takde..agaknye jatuh mase kat umah kot..
alamak..camne nak jalan kalau takde selipar..takkan nak berdukung lak...
tu decide ngan papa kite g cari selipar kakak dulu la..bukan cari yg takde sebelah tu..tp cari selipar baru...
tu yg ter'jalan' la sampai ke sunway piramid ni...




sampai2 je posink dulu berlatarbelakang sunway lagoon...
tak dapat masuk dalam..nampak suasanana lagoon tu pun ok gak...
pastu kami terus masuk jusco cari selipar kakak...
dah dapat selipar kakak..kami round satu mall ni..takde yg menarik mane pun...


Jalan punye jalan,sampailah kat LG dan jupe tempat main ski..sejok wo...
dan 2 ainnur ni terpandang la pusat permainan kanak2 yg mcm kat jusco tu...
ape lagi habis tawaf satu park tu dok try sume mainan tu..
dengan mama n papa sekali dok try mainan kat situ..






pas dah puas main,g makan jap kat M"D..
pastu terus balik umah...

kalau sekali pandang baju yg 2 ainnur ni pakai cam baju yg same je ek..
tp sebenarnye baju yg lain cuma sama tema WONDERPETS...
kakak punye baju satu merah lengan ijo..satu lagi kaler orange..
ain lak dua2 kaler biru..
gini lah skg 2 ainnur ni..suke sgt pakai baju sama2...
dan kebanyakan baju mmg bertema karekter katun kesukaan masing2...

ni pulak mama nak tepek picca kakak n ain dgn telekung masing2...
bile solat maghrib mmg mama train diaorg suh follow kami solat..
walau tak solat pun janji diaorg biase bertelekung dan ikut gerak papa solat..
sementara tggu 'tok imam' siap..2 ainnur ni posink2 dulu...







rasanye ni n3 terakhir sblm mama balik kg tuk kenduri kawin twins sister mama next week...
pastu mama n 2 ainnur akak stay kat kg dlm 2minggu kot...
mase kat kg mmg takleh nak online..maklum line tenet takdok...
lgpun biarlah kat kg menghayati suasana kg sebenar2nye...
yo ko?????

sekali lagi di sini,mama berbesar hati menjemput sahabat2 fp untuk sama2 memeriahkan majlis yg tersebut...
kad ade kat n3 sblm ni...jgn segan2 tau...
kalau boleh call la mama dulu sblm nak datang..boleh mama preparekan ape2 yg patut..
see u all again!!!..mama pasti merindui kalian sume....




Monday, 18-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
undangan majlis perkahwinan & 2 ainnur terjah playground





Kepada sahabat2 fp mama yg dikasihi dan disayangi..
anda semua dijemput memeriahkan majlis perkahwinan adik twins mama a.k.a makcik twins 2 ainnur
pada 30 mei 2009 ni..lokasinye kat pekan nenas,johor..( umah makabah mama la.. )
so,sesapa yg dok area selatan..johor,melaka..
dan sesapa yg berada di johor pada mase tu..jemput2 la dtg majlis tersebut..





inilah wajah2 bakal pengantin...
ni mase masing2 bertunang...diorang bertunang lain hari..
so,baju sepasang pakai utk 2 orang..
baju tu pun bukan baju baru,tp baju masa majlis kawin mama dulu..
biasalah badan pun sama size..takde la masalah nak share..
kalau nak tengok majlis pertunangan mak atie tengok sini
kat sini pulak kalau nak tengok majlis pertunangan mak anie...

cik haryani n cik haryati ni adalah anak ke4 & anak ke5..
mereka ni pasangan kembar tak seiras yg memang akrab..
tp berlainan karekter..
dikenali sebagai mak anie n mak atie oleh anak2 buah kesayangan...
cik haryani ni seorang teacher kat SMK Pekan Nenas yg lemah lembut n pendiam sikit...
cik haryati lak executive kat kilang beskal kat pekan nenas gak lebih agresif n qaypoh..
moga jodoh mereka berkekalan hingga ke Syurga..Insyaallah...amin...






key la kite tinggalkan pasal majlis perkahwinan mak anie n mak atie dulu..
kali ni tengok lak aksi 2 ainnur menerjah playground area umah kami ni...
mmg teruja n excited betul kalau dapat g main2 kat playground budak 2 ni..
siap kekadang tak mo balik...










Taman bandar di Raja Klang...
ni playground yg paling best..tp jauh dr umah..( tp lg best yg kat tmn klcc la... )
kat area jalan istana..dah dekat nak ke klang..
kebetulan aritu g waktu orang tak ramai..
jd mmg puas la 2 ainnur ni main...
siap jd spider girl lagi kakak n adik...
mmg puas ati la bwk anak2 g sini..







ni pulak kat laguna park,pulau indah...
tempat die mmg cantik..dekat lak tu ngan umah..
tp jarang gak g sbb biasenye g kalau time ade pasar malam je ptg ahad...
pastu kene ikut lak waktu off day papa...
tengok tu hepi nye kakak..siap dapat kawan baru lagi..
ain lak..taknak lepas french fries..lawan2 makan ngan papa...
akceli ni bukan gamba baru pun..lame dah tersimpan..
cuma mmg mama lum pernah upload kat fp ni..so,layankan je la...




yg last ni,paling selamat dan mmg tempat mama paling suke...
sbb..sambil 2 ainnur ni dok main..mama leh sopink...
sbb lokasinye kat dalam giant bukit tinggi..
kerap sangat takdela..tp boleh kata sebulan sekali mesti g..
lg pun best kat cni,ain suke sgt dok kat kuda goyang2 tu..n sudah semestinye free
tempat ade bumbung..beraircond lg...






Quote:
untuk cikgu ika..hepi teacher's day ye dik...
harap sudi amik kad yg sempoi dr akak..
sori la lewat ckit pos...posmen keje half day sabtu tu..pastu ahad cuti lak...
baru ari ni dpt send...


juga utk cikgu2 fp yg mama tak berapa kenal....
tak lupa gak tuk 2 org kakak n adik mama..
cikgu rafidah,cikgu rafieah n cikgu haryani...
"selamat hari guru"..moga jd cikgu yg berdedikasi dan cemerlang...




Wednesday, 13-May-2009 00:24 Email | Share | | Bookmark
xtiviti kat kg...



Terlebih dulu mama nak ucap thanks kpd kengkawan fp yg sudi ucap hepi mothers day kat entry yg lepas...
dan...sudi gantung kad tu kat umah masing2..toche!!..toche!!

kali ni mama nak cite la pasal xtiviti mase balik kg aritu..
cam dah basi je cite balik kg ni..tp takpela layankan aje...
time balik kg aritu kami tak naik car sendiri,tumpang saga baru cik aisah...
best wo...naik car baru,tp mama sakit pinggang ckit sbb seatnye keras sgt...
so,mase kat kg tu takleh le nak melenjan ke mane2 sgt...
yelah sedor diri takde kenderaan sendirik...
kami dok melepak umah nenek je..(mak papa)..

pagi2 tu pas sapan,3 org cucu pompuan nenek dah sibuk nak main kat luar..
lg2 2 ainnur yg sememangnye teruja n seronok dpt keliling umah nenek yg luas
tak mcm kat umah sendirik dok terkurung dlm pagar je...
kebetulan battery kamera dah nak weak..so mama pun suh la budak b3 tu posink sakan nak bg bettery empty terus baru nak charge...
dan mama serah kat cik aisah jalankan tggungjawab itu...
time tu mama,papa n nenek dok melepak sambil borak2 bawah pokok sawit...
best wo..angin sepoi2 bahasa...udara nyaman....tak mcm kat klang ni...
nilah hasilnye bile cik aisah jd photographer tak bertauliah...
layan je la....


waduh..gamba kaki ngan selipar buruk pun nak enterpreme ka????


antara pokok2 yg ade kat sekitar umah nenek...
sebenarnye banyak lagi..nenek ni rajin bertani..
setakat sayur hari2 dah takyah g pasar pun...
cili padi,bendi,terung,pucuk meranti,kesum,bunga kantan,serai semua ade kat tepi2 umah.
bukan tumbuh sendiri tau,kene la tanam...
pastu siap ade nenek tanam sawi n daun sup lagi....


pastu abis pokok jd model...
tiba giliran budak b3 tu pulak posink...
macam2 aksi yg dibuat oleh kakak n ziha...
ain lak maintain je...tak lepas botol susu tu dr mulut,bukan isi susu pun.tp isi air teh..


ni pulak aksi ziha n ain lawan minum susu...
amacam same tak muka diaorang ni?...
siap kalau org sekali pandang,akan kata ziha n ain ni adik badek...
yelah adik badek lain mak n bapa..tp same nenek n atuk...
ziha ni dah 3taun n ade adik boy,murtaza...(pic ibu ngan taza ade kat n3 sblm ni...)
die ni mmg peramah tp garang sikit...
byk kali gak kakak kene cepuk ngan die..



dalam2 takde car pun kami sempat gak g kenduri kawin kawan2 papa...
kire pow car baru cik aisah la ni...
ala die pun bukan nak ke mana2 pun..dr car tu terperuk je kat umahkan...


kenduri yg 1st kat area kg papa tu je..
kawan zaman kanak2..sampai la kat sekolah menengah...
nama kawan papa ni abd aziz tp name glame die badul...
akceli majlis bertandang ni beza dekat 3 bulan dr majlis kat umah pompuan aritu...
sampai kakak panten bgtau diorg ni bersanding dah b3 pun...


pastu kami g pulak kenduri kawan papa mase kat sek.teknik dulu..
khairunnajah nama die..umah die kat prt raja..
dalam sejam gak dr umah papa ni...
yg bestnye mase sek dulu kawan papa..
pastu jd kawan mama lak mase kat Uitm...tp mama just kenal2 gitu je...
sbb mama n najah ni lain course same fakulti...
tak banyak pic kami snap..sbb kakak dah ketiduran mase on the way..
pastu dah smpai umah pengantin masih dok mamai lg..



balik dr umah najah..kami terus balik umah mak mama lak..
plan awal taknak balik umah maktok ni..sbb mula bayang car takde..
sbb ujung bln ni sure nak stay lama kat umah maktok ni...
yelah bak kata nenek takkan dah sampai jauh2 dr kl tak singgah pun..
dapat la tido semalam kat umah maktok sbb pg2 tu maktok n makni,makti dh ade plan nak gi ayer Hitam..
nak beli barang2 untuk majlis sok...
kami pun takleh nak berlama2 sgt pun..takut cik aisah nak guna car..
pas sapan pg tu sipa2 kemas barang,bertolak ke umah nenek semula..
kat umah maktok takde snap gamba pun..
cuma nak interpreme kabinet baru maktok yg baru je siap mase kami balik tu...
ngan cat kesayangan paman padil..huhuh





Quote:
Kak liya..sori sgt lmbt wish besday akak...
sbg 'denda' atas kelewatan itu..
ezan bg special kad tuk akak ye..
amik la..gantung kat umah akak ek...




[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net