By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 11-Jul-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
musim buah & 2 ainnur JJCM



salam semua..
skg ni kan tgh musim buah..
mcm2 buah ade kan..



ni saje buh gamba buah2 yg ade dlm simpanan laptop ni..nak varietykan lagi n3 pasal buah ni..

kebetulan mase 2 ainnur dok melepak kat kg pas makcik twins kawin duyan dah start gugur..
so,apa lagi..melantak duyan sampai demam2..
tp mama duyan ni tak bp antu sgt...
lg tertunggu ketibaan rambutan,pulasan n duku langsat....
kata maktok skg baru start nak masak..
Insyaallah mase balik nak tunggu besalin nanti sempat kot nak mkn buah2 tu semua..
harap2 la..sempat...





ni pulak cite disebalik pic kat atas tu...
kalau nak tau..ni lah tangan 2 panten baru tu..
masing2 berebut nak makan ulas ujung tu..
siap cubit2 tangan lagi...
last2 yg menang mak atie la..
sbb die ni ganas ckit...

sekali ngan duyan aritu..manggis pun ade gak...
mmg match 2 buah ni...satu panas n satu sejuk..



mase ni gak..nangka maktok pon masak..
jd interpreme skali la ye..nangka dang anum maktok ni..
padahal kalau ikut mana ade musim buah nangka ni..
suke2 die la nak msk bile...
kene pulak msk time2 musim buah ni..jd kureng sikit la org nak makannye..



ini pulak bukan buah yg ade kat kg aritu..
saje nak join n3 pasal buah ni...
mama la,mase balik dr CH tu berenti kat R & R tapah..
terpandang lak kat limau bali ni...
terus2 kecur mulut...papa suh terus beli..
yelah tau dah..time2 gini apa yg di tinginkan haruslah dpt...
benda yang ade depan mata terus rembat..
karang dah balik umah,jauh pulak nak mencarinye sampai ke perak nu...




selain nak kongsi cite pasal buah2han ni...
nak cite gak pasal jalan2 cari makan...
layan je la piccas kat bawah ni ye...



time ni jenjalan tak tentu hala kat klang parade...
waktu lunch pulak tu...
tu yg singgah kat m'd...kan ade lunch set yg sedikit murah dr waktu biasa...
pastu layankan ain yg mmg suke french fries...
apa2 pun boleh la..janji kenyang...



ni pulak makan2 kat sijangkang..
mase ni balik dr pantai morib...
biase lalu cni mcm meriah je..so,tingin gak nak singgah...
makanan ok la..sbb ade mcm2 pilihan.





time ni kakak yg request nak makan pizza...
nak beli brg kat giant..mase nak masuk lalu depan pizza ni..
terus laju je kakak cakap..'nanti kite makan pizza ye mama...'
mama n papa ikut je la nak...
janji korang nak makan...dan mmg 2 ainnur ni suke sgt mkn mushroom soup tu..
kakak boleh abis semangkuk tu sorang...tp pizza mmg kureng sikit..
beli yg pesonal pun kekadang tak di makan...




Thursday, 9-Jul-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
ain dah 2taun & kakak 4taun sebulan




salam semua..
arini 9 julai 2009 genap usia ain 2 taun...dah besa anak mama ek..



hepi besday sayang....
moga anak mama membesar jd anak yg solehah dan taatkan ALLAH n mama&papa..
mama sentiasa panjatkan doa agar kesihatan anak mama sentiasa baik
dan hidup dilindungi dan berada dalam keRedhaan ALLAH sentiasa..




kakak pulak dah pun 4taun sebulan...
sori syg mama tak dpt nak buat besday party utk kakak mase besday kakak 10 jun yg lepas..
mase tu kite kat kg lg...
nak hepi2 boleh..tp time tu car buat hal..papa pulak kene balik klang keje...
so,mama tak sedap ati pulak nak bergumbira tnpa papa ye syg..



Insyaallah b4 adik baby deliver nanti mama buatkan kek kegemaran kakak n ain...
nanti kalian potong sama2 ye...
utk anak-anak kesayangan mama n papa ni..
jgn nakal2..dengar cakap mama n papa..
moga kalian akan jadi 'kawan' yg paling baik..jgn gaduh2 tau..pening pale mama ni..
sok kalau ade adik baby jadi kakak yg baik ye..














Quote:
antara piccas mase kat kg aritu...ptg2 takde keje,2 ainnur jd model...maksu jd photographer nye...
akceli byk lagi..tak larat mama nak publish semua...
tgok la time2 takde keje nanti mama publish tuk kite kongsi tgok sama2 ek...




Monday, 6-Jul-2009 03:11 Email | Share | | Bookmark
2 ainnur bercuti@cameron highlands



salam semua...
last weekend 2 ainnur berkesempatan bercuti ke cameron highlands...
tu pun sbb papa layankan mama yg dah lame tingin gi sini..
memandangkan mase kami kat klang ni dah tak bp lame lg sekaligus masa kami bersama..
so,ni lah masenye nak bercuti2 mesia bersama-sama...
akceli ni last minute punye plan...
plannye nak ke kl..dah ajak pun cik aisyah adik papa tu..
tp urusan yg nak dibuat tu takleh wat lg..
so,terpaksalah tukar plan..
tp ok la lg jauh tu nak bercuti...


kami bertolak dr umah dlm kul 2 ptg pas papa bangun sbb papa baru balik keje malam..

kami terus ke shah alam dulu sbb nak amik cik aisyah n ketenye skali..
kete papa parking kat mesjid shah alam..
pastu terus gerak ikut highway Guthrie dan menghala ke utara...
berenti solat asar kat R & R Tapah yg sibuk n ramai sgt org...
kami teruskan perjalanan,dan sampai kat Brinchang dah maghrib...
dah plan last minute..hotel pun kami main terjah je la..
nasib kami baik ade bilik yg cukup la sekadar untuk tido..
ade katil king size n siap die bagi tilam single lg..
pas check in..tak masuk bilik dulu..
tp kami jenjalan dulu kat pasar malam berinchang..dlm 5 minit jalan dr bilik hotel..
walau hujan tetap kami terjah gak yelah dah alang2 sampaikan...
mase tu kakak moody sbb kene kejut dr tido..
kejap je pusing2 kat sini..just cuci mata n beli skali makanan utk dinner mlm tu...
mlm tu kami makan nasi kukus ngan aym berempah n bakso je.. (gamba x sempat nak snap...sbb dah lapo sgt.. )
selain meratah udang goreng n sotong goreng...
nak shopink sakan dengan ujan2 gini mmg tak syok..




balik bilik..mandi2 dan makan dan terus tido...
sbb sok pagi nak kene jalan lg...kakak asyik nyebut nak petik strawberry je..
mana taknye..yelah mase kat pasar malam tadi asyik dok pandang strawberry je..
tp sblm tido sempat gak posink2..



pagi2 tu masing2 bangun awal sbb excited nak bejalan..
bagus gak kuar pagi2 kan..org tak berapa ramai sgt.
walaupun pagi tu hujan...
tp kami gagahkan diri gak utk kuar awal..ikut hati sedapnye dok berselimut kat bilik je..




bile semua dah siap..kami checkout kul 8 lebih n breakfast kat food court area brinchang ni..
pas perut kenyang kami bergerak cari tempat yg nak dilawat..

tempat pertama yg kami singgah,taman rama2..
yg best kat sini bukan rama2 je yg ade..
siap ade taman bunga,kaktus,kebun sayur n mini zoo pun ade..
puas ati la,masuk satu tempat tp tengok mcm2 bende..






pastu kami bergerak pulak ke ladang strawberry...
nilah mase yg ditunggu2 kakak...
nak petik strawberry kami dikenakan bayaran deposit RM20 dan kene petik sekurang2nye 1/2 kilo strawberry...
kalau terlebih kilonye kire bayar je la harga strawberry yg dah dipetik tu...
tapi mmg takleh kurang dr 1/2 kilo...
time ni..kakak la paling excited...mulut tak berenti bebel..
'kakak petik strawberry mcm yg dalam tv kan mama...'
bile ditimbang2..lebih RM3 inggit je...ok la tu kan..




pastu kami ke pasar sayur KEA FARM...
kat sini mcm2 ade..dr sayur,bunga segar,souvenir,makanan...etc..
gambar kat sini takde..sbb masing2 sibuk tengok barang..
lgpun ain dah mula ngamuk nak tido..jd tak bp igt nak snap gamba..
dah habis sopink..kami terus tuju ke tanah rata nak lunch pulak..
mmg plan nak balik awal sikit..kalau boleh sebelum malam nak sampai umah..




siap makan..gerak terus kat ladang teh...
tak minum pun teh kat sini...sbb masing2 masih kenyang lg...
just snap gamba..dan tengok pemandangan ladang teh...
ikut hati mama mcm nak turun je ke bawah tu...tp karang dah turun tak larat lak nak naik..
sape la yg nak dukung pulak...
tp kakak n papa turun la gak...sbb kakak yg beria nak turun...





pas dah tengok2 pemandangan ladang teh..n masuk jap kat kedai teh..
kami teruskan perjalanan..
dlm perjalanan turun..2 ainnur ni tertido kepenatan...
mama igt kalau diaorg tak tido nak ajak mandi kat lata iskandar ni..
tp takpe la..snap gamba dr jauh pun jadi la..



Alhamdulillah kami selamat sampai umah dalam kul 6 lebih..
walau penat tp mama puas ati..
dpt g cameron highlands ni sblm deliver adik baby..
yelah nak g tempat camni ngan baby kecik mmg payah sikit..



ni pulak..antara yg sempat mama rembat mase kat cameron highlands...
selain dr buah2han dan sayuran segar...
Insyaallah panjang umur n ade rezeki nak gak mama g sana lg...



2 ainnur ngan payung gamba strawberry...
suke sgt..sampai kakak asyik tanya..'mama bile nak ujan ni?????'




Monday, 29-Jun-2009 08:35 Email | Share | | Bookmark
gathering yg bermakna n happening!!!



salam semua..
weekend yg lepas..sabtu n ahad 2 ainnur penuhi jadual ngan bergather2 ngan member2 fp mama..
mmg sonok la dpt jupe live yg sblm ni cuma jupe kat alam maya je...
akceli 2 ainnur biase je..mama la yg paling excited...

hari sabtu tu sepatutnya papa masih keje lg,masuk shift malam..
tp oleh kerana papa ditukarkan shift lain,so mlm tu papa dpt off sbb isnin kene shift pagi.
papa ajak kuar cari brg2 baby..sbb dah nak masuk 34weeks,tp satu pun brg baby yg baru mama tak prepare..
tapi kalau ter'besalin' skg brg2 sume ade..cuma 2nd hand la..brg2 kakak2 n kazen2 2 ainnur yg mmg dah mencukupi n complete..
cuma mama rase tak sedap gak tak beli yg baru..ialah nak sambut org barukan...at least baju sepasang pun jadik la..
mama terpikir lak nak g jusco bukit raja,sbb jusco tgh ade sale..walaupun takde less mane pun...
bile papa setuju,mama pun try sms kak nurul~ibu farah n yusri yg sememangnye femes kat fp ni... nak ajak jumpa..
tak sangka kak nurul mmg nak ke jusco gak sbb melayankan yusri yg nak tgok transformer..tp sayang tiket sume sold out utk ari tu..
dalam kul 3 lebih jumpa la kami kat depan maybank seterusnye lepak2 kat food court sbb kami tak makan lg....
kak nurul n co cuma minum je..tp yg best siap banje kami minum lg..tq ye kak..
kami pulak mmg tak lunch lg..so,papa oder nasi ayam n sizzling..
tp mama cam tak selera je..sbb excited sgt dpt jupe kak nurul..
tq so much sudi jupe kami ye..mmg dah lame mengidam nak jupe akak..akhirnye tercapai gak niat..
k la..layan je piccas bile 2 ainnur jupe farah n yusri ek...








pastu ahad pulak kami ke ioi mall puchong..
gathering ngan hot2 mama pulak..
antara yg ade..kak liya~mama eyrfan,kak syima~mama kyra,kak as~mama aensufia,lela~mama damia,lynn~ibu yana dan ckyn~mama uyen..
gathering ni atas request mama n di arrange oleh kak liya..
thanks kak ye..layan karenah mak buyung ni..
takyah cite panjang2..tgok piccas2 kat bawah dah tau betapa happeningnye gathering tu..














bile dah abis makan,kami semua turun kat ground floor nak naik 'merry go round'..
kakak punye excited sampai takmo turun..
memandangkan hari dah petang n mama & papa tak solat asar lg..
terpaksa tak layan kakak yg merajuk nak main lg..
kami solat asar kat stesen petronas je,sbb pastu terus hala ke putrajaya pulak..
turn papa nak reunion ngan member sekolah teknik dulu...

lastly mama nak ucap tq so much kpd hot mama yg sudi hadirkan diri..
moga ukhuwwah antara kite akan terus berpanjangan dan di Redhai ALLAH..amin!!
ade umur n kesempatan Insyaallah kite akan jumpa lagi..
sayyyyyyang semua!!!!




Friday, 26-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
majlis bertandang,aksi2 lepas majlis & proses mengemas..



salam semua...
sehari selepas majlis kat umah maktok majlis bertandang pulak ke rumah pengantin lelaki..
kali ni cuma satu pegantin je..iaitu mak atie n pak azmi..
pastu dekat je..kat parit panjang,ayer baloi..
turn mak anie maybe lame lg..sbb mak anie dpt org jauh..
pak zaidi ni orang ganu..plan pas raya kot baru nak ke sana..
alahai time tu ntah2 dah pening2 mak anie tu...
balik pada majlis bertandang ni..
kami bertolak dari umah pas zohor...dlm setengah jam dah smpai...
sampai agak lewat la gak..sbb tetamu pun mcm dah takde je...
mak atie n pak mie pakai kaler turqoies...hantaran baju mase bertunang dulu..
pengiring terdiri dari adik beradik sendiri,mak yut,atok mimah n wak miah je..
sbb ramai yang dipelawa ade kenduri kawin lain..tak dpt nak ikut
it's ok la kan..janji pengantin tak pegi sorang2 kan...

gamba mmg tak banyak mane pun..janji ade je..
layan je la ape yg ade kat bawah ni...











ni pulak gamba mase petang pas setel majlis makcik twins..
suke sgt mama tengok gelagat bebudak ni bile disuruh posink..
layan je la ape yg ade ek...





ni pulak gamba adik beradik dok mengabihkan makanan petang tu..
akceli tengahari tu mama tak sempat nak makan nasi beriani ni..
bz sangat sampai terlupa nak makan..lg pun dok minum air je perut jd kenyang..
so,ptg tu bile tetamu dah takde..kami pulak la ambik peluang isi perut..




Bile dah abis majlis,yg letihnye bab2 mengemas..
mujur org2 kampung dah banyak membantu dr sebelum majlis,time majlis berlangsung..
sampaikan ke basuh pinggan2 pun diaorang dah buat..
so,kami tinggal basuh periuk yg besar2, bersihkan tempat dan kemas sikit2 je...
periuk pun masak guna gas..so takde la hitam sangat bawah periuk tu...
kalau tak mmg letih la nak menggosok jawabnya...
balai makan tetamu dibuka keesokan harinya..sementara pinggan mangkuk syarikat seminggu lps tu..
pas dah bereh semuanye..baru la rase betul2 lega...





Alhamdulillah..
akhirnye..abis gak entry2 untuk majlis kawen makcik twins 2 ainnur ni..
pasni entry untuk pelbagai kisah kat kg sepanjang 2 ainnur berada kat umah maktok..
yelah dekat 3minggu dok kg..sure banyak cite menarik kan..
so,sampai jumpa lg..harap sahabat2 fp mama tak jemu atau bosan mengunjungi fp mama ni ye...
daaaaaa.....





[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net