By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Sep-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Koleksi kad raya 1430hijrah



Salam semua..

kepada teman2 fp mama yang dikasihi..
kiranye sudilah terima kad raya sebagai pengganti diri sempena syawal yang bakal dirai...
jangan lupa gantung kat umah masing2 ye..
maaf lah lambat sgt bagi kad ni..
kalau yg tak sempat amik sebelum raya,pas raya pun leh lg..
raya kan sebulan..ia tetap available...

Dikesempatan ini juga mama sekeluarga menyusun jari 10..
memohon ampun da maaf..sekiranye sepanjang perkenalan di alam siber ini..
ada kata2 atau komen2 yg megguris atau melukakan perasaan..
moga ukhuwwah yg terjalin akan berkekalan...INSYAALLAH..



ni pulak mama nak gantung kad raya dari kawan2 yg mama sayang..
thanks ye semua...


dari Kak nurul



dari Kak As



dari ika



dari kak imah~mama ainsofea



dari wani



dari kak iezah



dari kak liya



dari reen



dari lynn



dari kak rinna



dari kak baayah



dari kak ctone



dari lela



dari mun



dari kak ita



dari kak syima



dari kak madiha



dari kak hanaz



dari kak watie



dari kak zila



dari reen~ummi dina



dari mai@cardiff






Monday, 14-Sep-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Progress zariff n with kakak 2 ainnur



Salam semua..
hari khamis lepas zariff gi klinik sebulan untuk timbang dan cucuk..
berat hero mama ni dah naik 4.1kg..wow..patutlah terasa sgt skg waktu nyusukan die..
Dari lahir sampai sekarang zariff memang tak banyak ragam..
lebih banyak tido dr berjaga...
malam pun kurang bangun,cuma utk menyusu je..
memang rehat tul mama ngan anak bujang sorang ni..

K la..malas nak cite banyak2..
layan je la piccas kat bawah ni...



ZARIFF YG DAH MAKIN BOLLAT DAN MONTELL






Ni lah peel kakak2 sekarang..sayang sgt ngan adik..
Keje asyik nak cium dan paling pantang bile mama nak snap gambar adik..
Sume mesti nak interpreme sekali..




Turn mama pulak nak interpreme..
Mama suh kakak yg snap gamba..tu yg ade kepala separuh la..blur la…
Tp ok la kan kakak dah pandai snap gamba..Cuma kene improve lagi



Last sekali..gamba 2 ainnur ngan hamper raya dari Mr Saji,owner umah yg kami sewa..
Die ni mmg baik hati..tiap kali raya mesti bagi hamper,kad raya…
Suke benar 2 ainnur ni dapat hamper tu, tak sempat nak tunjuk kat papa dah kene bukak ngan 2 ainnur ni…





Friday, 4-Sep-2009 06:55 Email | Share | | Bookmark
kelahiran yg bermakna



salam semua..
rindunye ngan kawan2 fp mama semua..
lamanye mama tak update ek...
ade ke yg merindui kami?... (perasan je mama ni...)

ok la seperti yg ramai tahu..
ketiadaan mama adalah kerana bercuti di kg utk deliver my 3rd child...
Alhamdulillah..mama selamat melahirkan seorang putera yg sihat n sempurna..
Lengkaplah sudah kuarga kami dengan kehadiran 2 puteri n seorang putera sebagai penyeri hidup...





Alkisah disebalik kelahiran baby zariff ni..banyak cite n kisah yg menarik..heheh..

-kami beri nama MUHAMMAD HAFIYZARIFF BIN KHAIRUL ANUAR~ yg terpuji,yg memuliakan dan periang..Mudah2han zariff akan jd anak yg SOLEH... ..Actually payah gak nak cr nama tuk hero sorang ni..puas belek buku nama n search kat tenet..
semua cam tak berkenan je..padahal kalau ikut sejak zariff 4bulan dlm rahim mama,doc dah kata baby ni 99% boy.. ..pastu siap overdue 4ari lg..bayangkan brp lama tempoh nak cari nama tu..sampai saat papa nak g daftar pun masih tak dapat putuskan nak bg nama apa..yg sure cuma pasti ada MUHAMMAD... Akhirnya beberapa minit sebelum papa nak g daftar tu..sepakat lah kami tuk bagi nama seperti yg ada sekarang..

-pengalaman bersalin kali ni agak tragis,mengharukan dan yg penting 'senang' sgt nak kuarkan zariff ni.. kenapa tragis?? apa taknya mama terpaksa bertarung sorang2 tanpa papa di sisi.. bukan salah papa takmo temankan mama..tapi sbb zariff lambat sgt dok 'siap2' kat dalam tu sampai ter'over' due..ikut plan papa kene g training wajib pada 10hb-15hb kat Genting.ingat kan time tu zariff dah selamat kuar..sbb due zariff 8/8..tp sampai mase papa nak bertolak 9hb tu pun mama masih relax lg..macam tau2 je pasni papa nak tinggalkan zariff lg jauh..tu yg takmo papa sambut kelahiran zariff.. Tapi mama tak kisah pun kene sorang2 bertarung sakit nak lahirkan zariff,sbb mama tau doa dan kasih sayang papa tak berbelah bagi pada mama n anak2..papa pegi pun sbb tugas..bukan suka2...

-mama start sakit pukul 3.20am dengan kekerapan 10minit sekali..bile dah kira sakit 3 kali,mama pun kejut maktok cakap dah sakit. pastu kejut Atok suh siap2..yelah dah papa takde terpaksa minta tolong orang lain anto mama g spital..
kami bertolak ke umah mak anie sbb maktok takleh nak ikut kene lah jaga kakak n ain kat umah.kebetulan kakak demam time tu..mmg sedih sungguh..
kami sampai kat spital Sultanah Aminah JB dalam kul 4lebih..mase tu mama relax lg. sakit datang2 5 minit sekali..mase check jalan baru buka 3cm..doc suh mama masuk wad dulu..
mama sempat solat subuh mase kat wad tu..dalam kul 8 lebih sakit dah mula memuncak..sakit berterusan.tp mama syukur sgt sbb rase sakit ni. sbb tau dah mase tuk deliver tak lama lg.
mase tengah sakit tetiba air ketuban pecah time atas katil dan mama terasa dah tiba mase nak teran..mmg betul,bile doc check (kebetulan doc tengah depan katil mama nak check) mmg kepala dah nak kuar..doc suh mama tahan..sbb nak anto g labour room. keadaan mmg kelam kabut gile time tu. bayangkan mama kat tingkat 3 nak bawak turun gi labour room kat tingkat 1..tggu lif lg... Alhamdulillah selamat sampai kat labour room..bile sampai je,mama dah tak tahan terus teran...dan...selamat lah mama lahirkan seorang putera seberat 2.5kg,panjang 49cm tepat pukul 9.27am pada 12 Ogos 2009..lega!!!!

-bile mama dah ditempatkan kat wad bersalin Pusat bersalin, barang2 mama masih kat wad tingkat 3 tu lg..cian anak mama cuma dibungkus pakai kain hijau spital je..sbb time kelam kabut tu tak sempat nak grab baju baby..lg pun mak anie n atok mama suh balik dulu..yelah mama ingat lambat lg nak besalin..
dekat tengahari baru lah makngah datang..tolong amik barang.sedey betul time tu. yelah dah dekat setengah hari zariff kuar takde sapa yg dapat mama bgtau.sbb hp mama dok ngan barang2 kat atas.bile makngah sampai baru la mama dapat cl papa..time tu terharu betul,bile papa nangis ucap terima kasih sbb lahirkan zariff n mintak maaf sbb tak dpt temankan mama..
makngah zariff ni beza sehari je besday ngan hari lahir zariff..dan kebetulan makngah la orang 1st yg tengok zariff..dan makngah gak la yg tolong zariff pakai baju n siapkan zariff.. sebenarnya mase kat labor room mama tak sempat nak belek cukup ke jari zariff,panjang mane anak mama ni..sbb tak sampai ati nak bukak bugkusan tu..sbb mmg zariff tak pakai apa2 time tu.. makngah la orang 1st yg check semua tu..
zariff mase kat labour room lg dah kencing 2x dan mase makngah salinkan tu pun die dah berak..

-Cian zariff tak dapat di azankan dan diIqamahkan oleh papa cam kakak2.. tp petang tu cik dan atok dapat gak azankan mase dok melawat..
mama dapat discharge esoknye..atok gak yg datang jemput..
reaksi kakak2 zariff?? sure excited..lg2 kakak ain. yg kelakar,mase mak anie bukak pampers zariff..kak ayu terkejut bile tengok..***** zariff..die kata nape baby punye besar??

-setelah zariff 4ari berada di dunia barulah papa dapat melihat,mendakap,mencium mengazankan zariff,hero papa...

banyak dah mama bercerita..sure ramai yg boring nak baca...
so,layan je la piccas kat bawah yg tak seberapa ni ye...
sebelum terlupa..mama nak ucap thanks a lot pada kawan2 yg sentiasa doakan mama dan zariff selamat sampai bersalin..
juga yg ucap tahniah..samaada lalu sms..kat fb maupun secara call..
Luv u all..mama amat menghargainya..

rasa belum terlambat juga nak ucap pada semua..
SELAMAT BERPUASA..moga Ramadan kali ini memberi 1001 makna dan erti...











Friday, 17-Jul-2009 08:22 Email | Share | | Bookmark
pantai morib & 2 ainnur drive pink car...




salam semua...
takde ape yg best mama nak update kali ni...
cuma nak buh piccas 2 ainnur jenjalan kat pantai morib...
akceli lame dah mama suh papa bwk g cni..
tp asyik ade hal je..lgpun jauh gak nak g..
dkat sejam perjalanan dr umah...
kebetulan aritu papa off day n xde plan ape2...
tu yg saje jalan g cni...
takde xtiviti menarik pun kat cni..just 2 ainnur main2 kat playground...
layan je la piccas yg tak seberapa ni ye...











ni pulak time jalan2 abiskan duit kat giant...
saje je aritu kuar g giant sbb bosan dok umah..
igt nak ajak 2 ainnur ni main kat playground giant je..
tp ntah camne kat satu ruang tu ade pulak car2 kecik yg sesuai sgt utk kakak drive..
apa lg merengek la kakak nak naik car tu..lg2 die tgok ade pink car...
malas nak tgok muka masam kakak..
papa layankan je la...
tgoklah betapa excited kakak dpt drive sendiri...




ain pun takmo lepaskan peluang...
ain tak pandai lg tekan myk car tu..so,papa jd tukang control nye...
siap die bagi remote control tuk car yg ain drive tu...
ok la..dr suh ain drive sendirik sure sume bende die langgar...






Tuesday, 14-Jul-2009 03:23 Email | Share | | Bookmark
2 ainnur bersantai@SAMRAH villa,JANDA BAIK PHG...



salam semua...
last weekend 2 ainnur berkesempatan berehat2 di samrah villa kat janda baik..
cik aisyah n kawannye yg ajak..
ni kire rumah singgah je..setaun sekali baru die dtg...
yelah villla yg dikelilingi pokok2 buah-buahan...
mmg fully dr kayu..ade 3 bedroom,dapur,ruang tgok tv,hall....
siap ngan pool,jakuzi,kolam ikan,menara tinjau n siap ade anak sungai kat tepi villa ni..






kami bertolak tengahari...petang bile sampai tu..
kami sempat pusing2 sekitar villa ni...
mmg byk sgt pokok2 buah yg sedang berbuah..tp lum msk lg...
takpe la kalau takat nak makan buah..kat kg umah maktok ade kan...
seronok betul 2 ainnur pusing2 amik angin petang..
pastu terjumpa pulak pool...trus merengek nak mandi...
papa n cik aisyah yg layan 2 ainnur mandi..
mama tukang snap gamba je....
akceli geram gak tgok air tu..tp time tu mama pakai kain..
kalau pakai seluar mama pun nak ikut terjun skali....








petang tu uncle farid banje roti canai tuk minum ptg..
berselera tul 2 ainnur ni makan...
malamnye pulak ade ckit bbq...tp versi tandoori..resepi uncle farid nye..
selain kami,ade gak pekerja2 yg jaga villa ni join sekali...
meriah ckit mkn ramai2...




pagi esoknye..cuaca mengizinkan utk berendam kat jeram tepi villa ni..
mmg sejuk la..tp segar sgt rase...
2 ainnur sampai menggigil pun takmo naik..
biasa la budak2 kalau dah jupe air...
mak buyung pun join skali..sbb smlm frust tak dpt join mandi kat pool tu





pas dah kesejukan mandi jeram tu
kami masuk bilik air lak mandi air panas..tp guna heater je...
nak g jakuzi tu jauh ckit nak jalan....

macam yg mama janji ngan 2 ainnur sblm ni..
akan buat kek peberet diorang sblm deliver adik baby...
akceli sblm g cni mama dah buat sebiji kek cokelat..
igt nak potong mase bbq malam tadi...
tp sbb 2 ainnur dah tido..lgpun dah byk sgt mkanan mlm tu..
so,postpond la pagi ni baru potong...
excited sgt 2 ainnur ni dpt potong kek..
takde makan2 ape pun..just snap gamba je..




pas siap2 potong kek tu..masing2 penat mandi..
rase mengantuk dan terus ketidoran...
bangun2 dah zohor..malas rase nak masak2 lg..
siap2 kemas brg..dlm kul 3 lebih kami tinggalkan villa yg mewah ni...
taktau lg la bile nak dtg cni lg...
uncle farid ade offer..kalau rase nak berehat2..ckp je ngan die..nanti die bwk la..
wah bestnye...




[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net