By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  [20]  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Wajah kesayangan mama n papa..





Wednesday, 23-Jul-2008 14:19 Email | Share | | Bookmark
Durratuainnur

 
 
 
View all 12 photos...


DURRATUAINNUR-permata hati yang bercahaya.. puteri kedua mama n papa..adik ain lahir selepas sebulan kakak sambut birthday yang kedua..mama pun tak sangka lepas sekali period je terus sangkut..ingat lagi mase tu lepas balik raye dari kg.mase on de way balik ke kuantan mama mabuk dalam kete.igt cuma pening biasa sbb jalan kat mersing tu memang teruk sikit.mama dpt gak abiskan puasa enam dengan keadaan mama asyik pening+mabuk.bile dah disahkan mengandung,timbul satu masalah,camna yek kakak masih lagi menyusu mase tu..maktok pernah cakap kat mama tak baik menyusukan waktu pregnant..kite terpaksa balik lagi ke kg sb mama nak putuskan susu kakak..sebanarnya tak susah kakak putus susu..cuma mama je yang kesian kat kakak,ialah dah la tak pandai hisap susu botol.susu pun ma kene bagi yang berperisa cokelat.akhirnya semuanya ok..thanks maksu n makza tolong jagakan ayu mase mama tengah pening..

Alhamdulillah sepanjang mengandungkan adik mama tak banyak hadapi masalah..setakat morning sickness tu biasa la..tapi yang best,tau je mama ngandung papa terus demam sampai tak leh nak makan..sebab tu la sampai sekarang adik memang rapat ngan papa.rezeki datang mencurah-curah lepas janin adik berada dalam rahim mama.mula-mula mama dapat ngajar sementara kat MGS..sepatutnya mama kene continued lagi tapi sebab papa dapat offer keje baru,kite terpaksa ikut berpindah ke klang..memang susah nak buat keputusan mase tu..tapi kite terpaksa lakukan pengorbanan untuk mendapat yang lebih baik..Syukurlah keputusan yang diambil tak mengecewakan..

Kalau ikut due adik mama memang sepatut bersalin 9/7 tu..tapi harap2 dapatlah bersalin 2hari awal..7/7/7.. ..Akhirnya tarikh yang diharapkan mama berlalu begitu saja..pagi 9/7 tu mama ke klinik untuk pemeriksaan rutin..igt lagi misi leha bagitau kalau seminggu lagi tak bersalin mama kene g HSA..alamak takutnya dengar..mesti kene paksa tu..yang bestnya lps dengar je misi cakap gitu..mama dapat rasakan resa..tapi mama tau masenya lambat lagi..mama call papa suh balik..sb maybe malam ni mama boleh dah bersalin..cian papa,balik keje malam terus balik.resa mama dapat rasakan dr sejam ke setengah jam ke 15minit dan akhirnya bila dah 10minit maktok paksa mama g hospital..masa tu dah pukul 6ptg..makza terpaksa sembunyikan kakak biar tak nampak mama pegi..sedih sangat masa tu..ialah mana pernah kakak pisah ngan mama.

Dah sampai kulai mama tak terus ke hospital,tapi g jalan dulu kat IOImall..niatnya nak sembahyang dulu..tapi siap masuk Giant shopping dulu..makan hotplate..lepas maghrib baru mama ke hospital kulai..ni yang kelakar nak cite..sampai kat ctu serviks mama dah terbuka 3cm..tapi sb doktor kata mama tak cukup tinggi mama kene refer ke HSA..hahah ingat tak nak g HSA akhirnya terpaksa gak g... ..sampai kat HSA serviks dah 7cm..before admit mama n papa sempat g sembahyang kat surau yang sunyi sepi tu..mama tak rasa takut masa tu sebab mama tau ada adik temankan mama sentiasa.dalam pukul 10.45 mama masul labour room..lebih kurang setengah jam lepas tu adik ain selamat dilahirkan..tepat pukul 11.17pm 9/7/7 dengan berat 2.56kg..bahagia sangat mama mase tu.papa sentiasa disisi mama..Luv u sayang..


Wednesday, 23-Jul-2008 14:08 Email | Share | | Bookmark
Qurratuainnur

 
 
 
View all 5 photos...


Selepas sebulan mama n papa bernikah mama disahkan mengandung..Alhamdulillah..syukur sangat,bermakna kurang dari setahun akan bertambahlah ahli kuarga kite..namun kita hanya mampu merancang dan perancangan Allah itu adalah lebih baik..pada 14 Ogos 2004 mama keguguran dimana terpaksa buat d n c,bermalam diwad dan yang paling sedih kehilangan zuriat yang sememangnya kami nantikan...

Sekali lagi mama mengandung sebulan slps keguguran tu..kali ni memang mama jaga betul2..ialah takut pisang berbuah 2x..papa larang mama naik ke tingkat atas..sudahnya mama tak pernah jenguk rumah atas awal2 mama ngandung..pengalaman mengandung macam ibu2 yang lain..ikut due scan baby bakal lahir tepat 1st anniversary kami..

Mama balik ke kampung dulu sebab kalau boleh taknak jalan jauh pas bersalin..terpaksalah tinggalkan papa sorang2 kat kuantan..plan nak bersalin kat Pakar Puteri..siap dah booking lg.tapi akhirnya terpaksa kat hospital Kulai je..sebab mama tak tahan sakit dan takut terbesalin dalam car..

Kebetulan masa tu papa off,petang tu kite ke umah Cik Tuminah nak ambik set bantal yang mama tempah..then kite g umah Wak Ikah pulak amik jamu..mase kat umah wak ikah adalah dia pegang n lenggang2kan perut mama..heheh...rupanya malam tu mama terus sakit... ..malam tu malam jumaat,kite tido awal sebelum sempat nak solat Isyak..dalam kul 12mlm,kite bangun untuk solat tetiba mama rasa sakit tp dalam tempoh jarak yang lama,lebih kurang 1/2jam sekali..sempat solat n baca yasin..mama suh papa tido dulu sebab rasa sok pagi kot bru nak kuar baby.Dalam kul 5pg mama dapat rasakan resa selang 5minit..mak suh mama g hospital..sebelum tu mak suh minum air milo n sikit jamu untuk bekalan tenaga dalam labour room nanti..

sampai spital serviks dh buka 3cm..mama dan sarapan tapi memang tak dapat tahan sakit..sampai rasa nak patah pinggang.dalam kul 9 mama masuk labour room n kul 10.11pg mama selamat melahirkan puteri sulung dengan berat 2.76kg ditemani papa disisi..QURRATUAINNUR-penghibur/penyejuk hati yang bercahaya.



Wednesday, 23-Jul-2008 13:51 Email | Share | | Bookmark
satu permulaan hidup baru..

 
 
 
View all 7 photos...

saat terakhir sebelum menjadi permaisuri hati papa





salam..heheh..tengok orang lain ada fp,teringin pulak nak ada sendiri..firstly..ni gambar dah lama..pastu cd tu dah rosak so,byk gamba dah takleh bukak..uh..uh..yang sedih gambar mase hari langsung memang takde..ialah dah photographer pun tak pro..apa-apa pun thanks ye along!!!

ni sume gamba mase nikah je..mak andam pun guna khidmat angah bride..heheh.. ..thanks angah sponsor bilik pengantin,baju hand made punye..makan damai pun dia yang taja..hopefully perkahwinan kite ni kekal hingga keSyurga..bahagia sentiasa bersama anak-anak yang soleh n solehah..InsyaAllah..AMIN...


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  [20]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net