By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Oct-2008 07:12 Email | Share | | Bookmark
pizza@jusco bukit tinggi



ari rabu lepas adik ada checkup kat klinik.walau takde cucuk,mama kene gak bawa adik keklinik sbb next check ada cucuk tambahan 1tahun setengah.nak amik tarikh.eh..ape cite ni,tajuk atas dok makan pizza tp cite pasal klinik adik..gini,mase kat klinik tu,ramai sangat orang.mama ingat nak datang lewat sikit dalam kul 10 orang dah kurang..tapi dekat kul 12 baru la settle sume..cuma timbang je.berat adik dah 8kg tapi nurse cakap adik tak cukup berat yang sepatutnye..isk..isk..tak nampak ke pipi dah melayut tu,nak kene makan vitamin gak ke??..actually adik ni mmg kuat makan pun..dah memang badan tu rendah ckit...jd berat tu sesuai la ngan adik..sape la yang wat graf tu..menaya kat orang je..next checkup adik 31/12..kenelah cucuk pulak..heheh..

Bile dah siap sume kakak ngadu dah lapo..tanya dia nak makan ape?laju je jawab PIZZA..kebetulan pulak mama mmg nak anto ade kawan yang baru kenal kat klinik ni balik umah area jusco tu..kire ok la tu kan...pas anto kawan mama tu kite pun zooooomm terus ke jusco..jom makan pizza..



arini kite makan ala carte je,tanya kakak nak makan ape?cam biasa la aiskrim ngan sup..papa pulak nak makan pizza ayam percik.adik makan sup ngan criss cut kot name die..tak amik pun roti sebab tau takde sape nak makan pun...air pulak milo ais n ais tea lime..jemput makan..


tengok tu kakak,sedapnye makan aiskrim..yum..yum..favourite kakak kat pizza ni dah tentu sup die..boleh abis semangkuk sorang..takpe la kak janji kenyang..


ha..ni adik pulak..semangat makan sampai sengih2 sbb seronok..heheh..key sbb adik makan elok,dok diam2..sok leh kite g makan pizza lg ek..papa belanja..


papa tu sedap je la makan..maklum perut dah lapo..mama pun sama..lama gak tak makan pizza kan..sesekali boleh la,kalau selalu,leh bankrup papa..heheh..


erk...Alhamdulillah..kenyang.dah abis licin sumenye..apa lagi? jom kite balik..jangan lupa bayar dulu..sapa nak bayar?sapa lagi..papa kite la..thanks papa..terima kasih daun keladi,len kali banje la lagi..huhuh


Sunday, 12-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
koleksi tudung kakak n adik







Alhamdulillah anak2 mama selesa bile bertudung.walau panas terik kakak n adik tetap setia dengan tudungnye.. kakak start bertudung sejak 11bulan pas pandai jalan,kakak ni jenis rambut halus dan nipis.memang sejak baby lagi bile mama pakaikan topi kakak tak buang pun,tu yang mama try pakaikan tudung..elok pulak memang tak sibuk nak buang.tudung 1st kakak kaler maroon yg mama beli dr kawan mama,kak mala.pastu atok mimah ade bagi tudung kaler kelabu..tulah tudung yang jadi peberet kakak sebelum kakak mula pakai tudung ala nabila..selain tu kakak ade tudung kaler pink n krim yang sekarang adik pulak pakai.. sekarang ni kakak ade beberapa helai tudung kaler pink,pink+hitam,purple and the latest biru..tapi tudung kegemaran kakak dah tentunye kaler pink..
adik pulak start pakai tudung mase 10bulan..maybe sbb tengok kakak n mama pakai tudung dia pun sibuk gak cari tudung kalau dengar je cakap kite nak kuar jalan.adik suka pakai tudung krim yang dulunye kepunyaan kakak..dan tudung terkini adik sama ngan kakak kaler biru siap ade rabbit atas kepala..
Mudah-mudahan anak-anak mama akan sentiasa bertudung dan jadikan ni sebagai satu kewajipan seorang muslimah bukan sebab fesyen atau nak bergaya..mama sentiasa berdoa anak-anak mama jadi anak yang solehah,taat perintah ALLAH..sentiasa menyintai RASUL dan menyayangi serta menghormati PAPA&MAMA..Mawaddah waRahmah setiap mase...


Friday, 10-Oct-2008 14:00 Email | Share | | Bookmark
adik ain & papa angkat tanah




.........................

.........................

.......................................................

Sehari sebelum raya masa kat umah nenek aritu, papa tolong atuk angkat tanah merah untuk tambak jalan masuk..seawal pukul 6.45pagi lagi papa dah mulakan tugas..ialah dengan puasa-puasa ni kalau dah panas rasa lagi letih.mau berbuka pulak pas siap angkat tanah tu.. .peneman setia papa dah tentunya adik ain yang seronok sangat dapat main kat luar umah.masa ni kakak masih tido lagi,kepenatan main mase kat umah maktok.tengok adik ain tu semangat nak mengangkat kete tolak tu..isk..isk ade gak yang tergolek masuk parit.. ..apa-apa pun papa dapat bereskan keje sebelum matahari terik dalam kul 9pagi..dan adik ain tersenyum puas dapat round keliling umah nenek


Tuesday, 7-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
goodies from Mr Saji



Raya baru ni mama dapat goodies dr owner rumah kite ni..selain tu ada gak dia bagi greeting card.Mr Saji ni mmg baik orangnya. walau dia orang india kristian tapi baik hati..mase baru nak masuk umah dia painting baru,servicekan aircond..siap bagi excuse sewa sebulan walau barang dah masuk tp tak duduk lagi sbb mase tu mama tak balik lg dr kampung mase pantang adik n papa dok umah bujang
die kata taknak bagi hamper sbb kadang dalam tu ada product yang tak berkualiti diselit je kat bahagian dalam..lagi2 isu melamine ni..risau gak..tu yang dia anto barang satu2 dalam beg plastik..paling suka kakak la,banyak makanan kegemaran die..apa lagi kalau bukan cokelat..
actually banyak lagi yang dia bagi tak sempat nak snap..antaranya air soya+cincau,air botol,biskut 4jenis(papa dah bawak g keje..) and kismis..
inilah antara goodies yang kami dapat..tq so much Mr Saji..next year leh la bagi lagi ek..






Saturday, 4-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
suasana aidilfitri 2008



Quote:
SALAM AIDILFITRI..maaf zahir dan batin..moga aidilfitri kali ini memberi kegembiraan abadi.bersyukur atas rahmat yang Esa memberikan kita peluang untuk bergembira dan meraikan kemenangan setelah sebulan berpuasa..tangan dihulur kemaafan dipinta..moga berjumpa ditahun akan datang..minal aidil wal Faizin..








Setiap hari menghitung waktu nak balik kampung,akhirnya hari yang ditunggu tiba jua..seawal 8pagi kite dah memulakan perjalanan yang jauh ni pas papa balik keje..ialah bak orang tua-tua kata,biarlah nak buat keje apa pun diawal pagi..moga perjalanan kami dilindungi dan sentiasa dalam rahmat ALLAH...sepanjang perjalanan kami traffic lancar,cuma masa yong peng hujan lebat sangat sampai tak nampak jalan..yang sadis tu time tu mama yang drive ganti papa yang dah lalok nak tido..mujur la kete tak banyak.memang menguji tahap pemanduan mama time tu..kami berenti rehat kat machap.kakak n adik makan soto ayam,sementara mama n papa cuma tengok je..ialah dah pose kan...kite tiba kat umah maktok dengan selamatnye pukul 11.30pagi..uh letih badan..tapi seronok dapat balik kampung..












Tak lengkap raya,kalau takde ketupat n juadah raya kan...antara juadah yang wajib ada dipagi raya ialah ketupat,ayam masak merah dan sambal goreng..raya ni mama ada la wat kek lapis untuk nenek sekeping n maktok sekeping..jenuh gak nak melapis ni,makan mase dekat sejam lebih..tapi puas hati dengan hasilnya..












Tahun ni raya 1st giliran umah nenek..ialah walau dok satu negeri n daerah mama n papa tetap guna sistem giliran untuk keadilan..pagi2 anak2 mama dah bangun..mama tolong nenek masak untuk makan pagi.siap masak mama mandikan anak-anak mama dan siapkan dengan baju baru..tema taun ni biru.kebetulan sama ngan atuk ngan nenek gak.pastu umah nenek pun serba biru.pas papa balik solat kita makan n tangkap gamba sikit dan mintak maaf ..pastu g umah yaie..petang pulak kite ke umah cik asan n wak nen..sebelum balik ke umah maktok singgah umah paklong dan cik lik sekejap..berakhirnya raya pertama dengan kepenatan tapi seronok...sampai umah maktok kepulangan kami memang dinantikan..paman dah ready nak bakar bunga api n mercun.meriah sangat kat umah maktok malam tu,kira macam malam raya gak la..dah baru malam ni sume anak2 mak berkumpul..yang paling seronok bebudak ni la..maklum jarang-jarang dapat berkumpul camni..dekat pukul 12 baru masing2 masuk tido.











Hari raya kedua kat umah maktok..lepas sarapan kite g umah makwea.ramai ada kat sana,kebetulan maksu n mak mimah pun ada..cuma cik nor je yang takde.lepas tu kite ke umah wak miah n terus ke pontian umah wak melan.sebelum balik singgah umah wak kasim n makngah untuk solat asar..pastu ayu g ikut makni beraya n papa mama balik umah..tensennya dah kene kemas barang untuk balik ke klang sebab sok papa dah keje..rasa tak puas beraya..tapi nak buat camnekan...





ingatkan malam tadi nak balik..tapi sebab terlalu penat nyenyak sangat tido,sedar2 dah pagi,tapi takpe la papa keje masuk kul 7.sempat lagi..kami bertolak pukul 7pagi dan sampai umah tepat kul 10.30pagi..sepanjang perjalanan anak-anak mama tido je.maybe kepenatan beraya.bile balik dr kampung ni selain buah tangan,kuih muih yang dibawa balik..baju kotor dan kepenatan pun buat mama tensen.takpe la slow2..bukan mama pun yang basuh,washing machine punye keje...kembali ke klang bermakna berakhirnya raya kami..huhuh..sebab pasni papa akan keje straight 4hari dan selama itulah kami akan duduk diam2 kat umah je...heheh..


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net