By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 12-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
selamat bertunang mak atie sayang

 
 
 


SELAMAT BERTUNANG UNTUK MAK ATIE..moga kekal sampai ke hari perkahwinan nanti...

mama sekarang masih kat kg,ni pun pinjam pc kat umah makngah.tak dapat nak edit lawa2..main buh je gamba2 ni.Mak atie bertunang 9/11/2008 yang lepas..pasni 21/11/2008 turn mak anie pulak.tu yang mama masih lagi stay kat kg ngan kakak n adik,sementara papa keseorangan kat klang sana..huhuh...





















Monday, 10-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
kakak ayu 3taun 5bulan





Quote:
Kakak pulak dah 3taun 5bulan arini..banyak gak perkembangan kakak yang dapat dilihat..perubahan positif yang paling ketara..kakak dah kurang sikit mengamuk.walaupun begitu kekadang tu ade gak kuar perangai keras kepala tu..tapi masih boleh la kalau nak diajak runding lagi.sekarang kakak kalau cakap mmg no 1..banyak sangat benda dia nak bercerita.. mama la yang paling seronok,takde la bosan bile dok umah tanpa papa..mama suka ajak kakak berbual dan bercerita..ayat paling kakak suka sekarang...
boleh tak kalau........(nak mintak sesuatu...)
mesti ade la kat belakang ayat..mcm "bukan kakak wat la..."
paling suka marah adik..siap membebel kalau nmpak adik buat sesuatu yg tak betul.mcm adik panjat kerusi ke,sepahkan baju kat almari ke...ala2 mak nenek gak la kakak ni..

kakak sekarang ni dah boleh mengira dan aplikasikan dalam aktiviti seharian dia..kalau suh kira mmg dah lama tau,cuma baru2 je pandai kira dgn betul.mcm sekarang kalau mama suh amik brg dan cakap berapa kuantitinye..insyaallah betul.
yang mama suka baik one,two,three... atau satu,dua tiga...kakak boleh faham kedua-duanye..takyah la susah2 mama nak translate bile dia tengok tv@web..tapi limited sampai ten@sepuluh je la..bile kene kire lebih dr 10 mmg fail la... kalau huruf pulak kakak dah kenal setiap huruf lama dah..skg ni suke mengeja tapi tak suka bile mama tolong bunyikan ape yang dieja tu... bile mama dok ajar dia tak terima,cam pandai je.. takpe la,mama pun taknak paksa2 kakak belajar ni..biarlah minat nak blaja tu datang sendiri.tapi bile angin baik tanya gak kat mama 'apa ni mama?'..ha bile time tu,mama pun suk!! amik la kesempatan tu ajar benda yang betul kat kakak..
sekarang ni perangai kakak yang buruk..suka bangun lambat..kalau tak pukul 8pagi memang payah benar nak buka mata..kalau dulu kul 7 dah sibuk bangun..sekarang ni siap adik kejut@kacau pun taknak bangun..
sejak pas raya aritu kakak paling suka pakai baju kurung..dia tak panggil baju kurung..tapi panggil baju raye..siap nak kuar g mane pun nak pakai baju kurung.mama yang malu,anak pakai baju kurung tapi mama dok pakai baju tshirt je..


Sunday, 9-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
adik ain setaun 4bulan







Quote:
Sekejap je mase berlalu..sekarang adik ain dah setaun 4bulan..dah makin banyak peel baru,karenah pun dah macam2..sekarang ni adik dah boleh kuarkan beberapa patah perkataan baru selain mama,papa yang memang dah lama adik pandai sebut.. untuk memberitahu sesuatu samaada pada mama,papa mahupun kakak..antara perkataan yang adik dah boleh sebut..
nak=sambil sebut tunjuk kat benda yg adik nak..kadang tu siap dengan angguk kepala lagi..
yak =kalau adik dah buang 'tut'...
tatak=panggil kakak@nak bagitau rete benda kepunyaan kakak...
babai=lambai papa g keje sambil tangan pun skali melambai
babab=spongebob squarepant..siap boleh ikut nyanyi sama kalau dengar lagu theme cite ni..mama mmg guna untuk ringtone untuk hp..
antara hobi adik sekarang ni,dok tolak kerusi kecik kakak pastu letak depan pintu depan..sambil berdiri pegang grill pintu dok babai..tak tau nak babai sapa..
Gigi adik sekarang dah ade 8batang,4atas 4bawah..
last month timbang adik baru 8kg..tinggi..74cm..
Sekarang ni,kalau kakak dok mintak nak susu,dia pun skali oder ngan mama..siap la kalau mama tak buatkan skali..berguling-guling tunjuk perasaan..
adik sekarang paling suka dengan buku..pantang jumpa buku mesti suh mama@papa bacakan..kalau tak pun dia dok baca sendiri tapi bahasa yang kuar ntah apa2 ntah la..
Perangai adik yang memeningkan kepala mama n papa sekarang..kalau g shopping,ape yang adik nak kalau tak bagi terus melalak kat situ gak..pening..pening..

tapi paling seronok sekarang..bile adik dah boleh dok main sama ngan kakak..dah jarang la gaduh..sesekali tu..mmg adat la..


Sunday, 2-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
mari membaca bersama adik ain






Sekarang ni adik ain paling suka dengan buku..walau tak pandai baca tengok gamba pun jadik la dik ye.. ..kekadang tu kalau dok mintak papa@mama bacakan buku tapi tak dilayan siap berguling2 ngamuk.. bile dah ade buku kat tangan mulut pun mulalah bising..ntah apa2 bahasa kuar kononnye membaca la tu.. ..si kakak bile adik mula pegang buku dia barulah sibuk2 gak nak baca buku..malu la tu kat adik..


Tuesday, 21-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
anak-anak IT



Antara aktiviti peberet kakak n adik waktu lapang,semestinye dok ngadap laptop..kalau kakak ade la benda nak dibuatnye..tapi si adik biasanya tukang tengok n tukang kacau kakak je.. dan biasanya kakak akan mengamuk n menjerit kalau time dia syok2 main game tetiba adik datang kacau.. adik pulak dengan selambanye tekan2 keyboard tanpa rasa besalah ha mase tu la mama kene masuk campur.. tapi biasanye suasana gamat tu tak lame,bile mama amik adik n alihkan perhatian adik ke benda lain sumenye jadi ok..

web kegemaran kakak sekarang dah tentunya yang berkaitan karekter katun peberet dia..antaranya barney,thomas,pooh..dan satu-satunye tempat 1001 game budak pompuan ade,termasuklah masak,pakai baju..games2girls tapi sejak akhir2 ni web tu cam ade problem je..kesian kakak.. bile dah takde game dia nak main..kakak lebih suke tengok video kat youtube..pandai lak dia cari sendiri.. si adik pulak,paling suka kalau ade yang berasaskan muzik..terus bergoyang badan biasenye kat web barney la..jom tengok anak2 mama melayari alam siber..








[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net