By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Dec-2008 14:06 Email | Share | | Bookmark
Take 5...turn kakak ayu pulak

 
 



Mama air sirap kurang manis masuk botol satu ye....huhuh...bestnye pekena sirap nih...hilang haus kakak...


Alamak adik pun tumpang sekaki gak ek...

Quote:
Kakak ayu pulak dah 3taun setengah arini...beso dah anak2 mama ek kakak sekarang dah makin dengar cakap..boleh disuruh...dan YANG PALING BEST kakak pandai jaga adik ... mama suke sangat. ialah cam sekarang mama cbuk depan laptop,kakak la org suruhan mama untuk tengok2 kan adik...thanks ye kakak

Kakak suka sangat minum air sirap sekarang,dah tak mo lg minum susu...memang pun dulu kakak pun tak berapa nak minum susu tu..kekadang beli dutch lady 123 chocolate flavour 700gm tahan sampai 2bulan... best gak kan...jimat ckit..selamat duit papa.. tapi macamanapun pagi mesti secawan milo@nescafe@teh mesti kakak order ngan mama...

Kakak tetap peminat no 1 rancangan katun kat tv9 tu...takde sape leh lawan...(kecuali abg man makngah kot... ) dr kul 2.30ptg sampai la 5.30ptg kakak akan tercongok depan tv..rehat jap..sambung lg katun kat tv1 lak...pastu kat tv3...dah start berita baru kakak stop... nasib la tak pasang astro...kalau tak mau 24jam kakak dok depan tv tu...mau tensen mama takleh nak tengok cite lain...

sekarang ni kakak paling suke cium2 mama,papa n adik...siap bunyi mmmmmuah lagi..

mama pun suke bile kakak pandai tunjukkan rasa kasih sayang antara kite...moga kakak akan jadi kakak yg baik pada adik dan anak yang SOLEHAH taat perintah ALLAH,mama n papa...mama pun nak sayang kakak la....MMMMMMMUAAAAAHHHHHZZZ


Wednesday, 10-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Take 5...rehat jap ngan adik ain





Adik dah ready nak solat..jom kite solat berjemaah...


Alamak dah mula panas la pulak...huhuh..tak tahan la...ready..1...2...3...cabut!!!


Uh! lega..serabainye rambut aku... malu la kat orang..


mama:Dik tunjuk kat mama gigi adik...
Adik:Tak mo la mama,malu la kat orang...


mama:Ala dik sikit je..nanti mama belikan adik gula-gula...
Adik:Eleh..takat gula2 je...sikit ni cukup...


Adik:Ha..cukup lebar tak sengih adik..leh masuk iklan toothpaste tak mama???

Quote:
Adik ain dah masuk setaun 5bulan semalam...dah macam2 karenah baru adik sekarang...yang paling best adik dah mula nak cakap..kekadang tu melebe hanyya je mulut tu.. sampai mama pun jadi pening... tapi takpe mama layan je la..nak bagi semangat kat adik untuk cakap dengan betul

Satu lagi sekarang ni adik dah tak mo mama suap bile makan..berangan nak makan sendiri..kekadang tu kaalu sepinggan nasi ade la 1/8 yang masuk dalam mulut yg lain sume jadi habuan lantai...uh..tensen betul mama... adik masih fullybreastfeeding lg...

Macam pic adik kat atas tu,bile mama nak solat je dia pun sibuk gak amik telekung...actually tu bukan telekung adik..pinjam kakak punye... tapi skg ni adik yg buat rete sendiri...dah kakak tak mo ikut mama solat...

Pasal gigi pulak,gigi adik masih 8batang lagi..takde pertambahan lagi...cuma sekarang ni makin2 galak adik dok gigit owg...mangsanye ialah kakak la...cian kakak..kekadang tu sampai melalak nangis bile kene gigit ngan adik... adik pulak buat muke donno je.. takpun die gelak tengok kakak nangis tak baik la dik ni...


Monday, 8-Dec-2008 11:58 Email | Share | | Bookmark
suasana aidiladha 1429H



Aidiladha ini kami sambut sederhana di klang sb papa kene kerja malam raya..mungkin itulah pengorbanan yang kite kene buat taun ni...korban tak dapat balik kg... walaupun begitu tak bermakna kite takleh meraikan aidiladha ni kan...hujan pulak sepanjang malam yang membawa ke pagi..

seawal jam 5pagi mama n adik ain(pengikut setia mama) dah ready kat dapur nak sediakan juadah raya.. simple je mama masak kali ni,ikut citarasa sendiri je.menu cam biasa la,nasi impit,ayam msk mearh,daging kicap,kuah lodeh dan ayam goreng..kami ni memang tak berapa gemar sgt lauk pauk yang berempah2 cam rendang tu...(bukan mama taknak masak tau!!! )

Pukul 7.30am papa balik dr kerja,terus kite sarapan juadah raya yang mama masak...pastu papa siap2 nak gi solat sunat Aidiladha kat surau taman kite ni..sementara papa gi solat,mama ajak anak2 mama mandi sunat aidiladha.pastu siap2 pakai baju raya..saje melaram walau tak plan nak gi mane pun.. Punye la lambat papa balik dekat kul 9 lebih,adik ain dah tertido sb bangun awal temankan mama masak pagi tadi...kite snap gamba sikit,mula2 taknak kejut adik ain tapi tengah2 begambar tetiba dia yg terbangun sendiri bile nampak flash kamera...bagus gak..kalau tak takde la muka adik ain kat album gamba nih...heheh..tapi tengok la muka tu,dengan rambut serabai...takpela janji dapat enterpreme...huhuh.

Ingatkan nak tengok orang sembelih lembu kat surau,tapi hujan sepanjang pagi..dahlah papa dah tido..sape pulak nak jaga anak2 mama nanti...takpe la,lain kali la ye... Oleh dek kerana hujan sepanjang hari..kite habiskan raya ni dengan lepak2 je kat umah..papa pun nak kene keje lagi malam ni..PENGORBANAN DI AIDIL ADHA...

SALAM AIDILADHA DARI KAMI SEKELUARGA....







Kakak n adik menikmati hidangan juadah raya dengan seleranya..







Sunday, 7-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
salam Aidil ADHA 1429H







SALAM AIDIL ADHA DARI KAMI SEKELUARGA..

MOGA AIDIL ADHA INI MEMBERI MAKNA BERHARGA DALAM DIRI KITE..
HAYATILAH PENGORBANAN YANG TELAH DILAKUKAN OLEH NABI ALLAH IBRAHIM DAN ANAKNYE NABI ALLAH ISMAIL SEBAGAI PEDOMAN DLM KEHIDUPAN SEHARIAN KITE..

TINGKATKAN PENGORBANAN SUBURKAN KEIKHLASAN


Friday, 5-Dec-2008 03:50 Email | Share | | Bookmark
Mandi manda@WET WORLD Shah Alam





Sebelum maktok,makni,makti,makza n maksu balik ke Johor,kite bawa diaorang mandi manda kat wet world shah alam..ala yang paling dekat dan murah sikit tiket berbanding kat sunway lagoon.. yang penting dapat mandi cam biasa la kakak la orang paling teruja sekali...mase mam beratur nak beli tiket dia dah merengek nak masuk... bile nampak je air terus terjun,nasib air paras pinggang kakak je..

yang best,makti volunteer nak jadi cameraman sb malas nak mandi..takyah susah2 mama nak snap gamba dgn tangan basah2..

jom tengok kami bergembira mandi manda sampai tak ingat dunia...








Makti n maktok yg taknak mandi...ke diaorg ni takut air..heheh..tapi bagus gak ade yg tak mau mandi ni,selain jd tukg snap gamba..leh jd tukang jaga barang..





sebelum keluar sempat snap gambar dulu...



Ni pulak gambar2 kat luar,depan wet world..time ni maksu n makza takde g beli air..

Lepas main air mesti lapo kan..lagipun memang dah tengahari pun..plan pun memang nak berkelah tepi tasik pas mandi lepas dapat port kite pun makan hidangan arini...pagi tu mama cuma msk nasi lemak ngan goreng ayam je... memang masak khas untuk kite makan2 pas mandi...(bukan sarapan pagi punye tau!!! )

Tengoklah masing2 makan,memang macam dah kebulur sangat..sampai licin sumenye... pas siap makan snap gamba sikit,pastu kite balik asing2 sbb diaorg nak terus balik johor...n kite kenelah balik umah..sb malam ni papa nak keje pulak...







[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net