By: anuar rafizan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 20-Mar-2010 06:38 Email | Share | | Bookmark
.:macam macam ade:.

salam semua...
akhirnye dapat gak mama update fp ni...yeeeha..
walaupun n3 yg dipaparkan xde tajuk yg sesuai sbb semua adalah piccas2 campur aduk...
pastu piccas2 ni dah mama upload kat fb sebenarnye..
mase update piccas igt terus nak update fp ni..tp line teramatlah bengongnye..
terpaksalah dilupakan niat utk mengupdate...
jom layan je la piccas yg ade ni ye...







nilah kakak arini..
dah g skul..dah jadik budak skul ...
mama anto kakak kat TBK KEMAS kat kg je..
sbbnye..dekat je ngan umah atok...
lagipun yurannye murah je...







ni pulak piccas zariff@ayis 5mos n 6mos...
skg ayis dah 7mos..dah beso hero mama ni..
masih fully bf mama tp dah mula makan nasi lenyek n kuah bening..
start pandai meniarap dlm 3mos..dan 5mos dh pndai mengesot..
skg dah mula nak duduk sendiri tanpa sokongan..
mudah tersenyum bila diagah dn paling jarang nangis berbanding 2 ainnur dulu...
cian papa xdapt nak lihat semua progress ayis secara live..
tp tiap kali skype sure mama akan tunjuk apa saja progress ayis agar papa xterlepas tengok...








Friday, 8-Jan-2010 08:47 Email | Share | | Bookmark
citer dah lapuk...~janji update~

[ya Rabbi..lamanya mama tak update...
bukan je bersawang fp ni..tp dah jd hutan rimba..
cite yg nak dipaparkan pun dah berkurun dok dlm laptop ni..
ni majlis kenduri aqiqah Muhammad Hafiyzariff bersama 2 lgi sepupu,Ahmad Hadifzahine dan Syazarwan...
selain tu,kenduri utk bakal cucu yg akan lahir utk 2010...kire cam lenggang peyut mak anie n mak atie sekali...
time ni papa belum lg fly g saudi...
malas la cite panjang2..tgok je la piccas yg ado ni...








memandangkan besday maktok tak bbrapa hari lg dr time kenduri ni..
kami plan utk celebrate in advance sbb terlanjur semua berkumpul sekali...
takde y spesel sgt,sbb siang tu dah makan menu kenduri..
cuma ade sebijik kek SR,KFC and PIZZA je..tp mmg licin la...
layan je la piccas kat bwh ek...









Friday, 4-Dec-2009 04:23 Email | Share | | Bookmark
babai papa...

salam semua...
ya Allah lamenye mama tak update umah ni..
naik bersawang..segala mak nenek sume ade...huhuh
sori la pd kawan2 yg lalu lalang kat sini tp ttp cite yg sama je...
pastu mama tak berkesempatan nak menjengah ke umah kawan2 yg lain...
mmg la skg ni on9 24hours..tp mood nak mengupdate takde..
so,tak jd apa la...

takde ape yg menarik pun nak share..
cuma tergerak hati++rajin nak update piccas mase papa berlepas ke arab saudi tempohari...
kami cuma dpt hantar sampai senai airport je...
sbb agent mmg sediakan flight dr senai-KLIA-Qatar-Dammam..
jom la tengok suasana sadis itu...






ni pulak aktiviti harian kami skg...
tiap2 hari kene skype ngan papa...
kalau tak mmg tak senang duduk...
sebenarnye bile skype ni bukan mengurangkan rase rindu..
tp menambah perasaan rindu ada la...
tp nilah je cara menghubungkan kasih sayang kami...





Sunday, 25-Oct-2009 23:53 Email | Share | | Bookmark
Gather2 ngan geng2 fp...

salam semua..
lamanye mama tak update fp ni, dah naik bersawang
maklum la sejak ade zariff ni mase utk on9 mmg terhad..
kali ni mama update simple2 je..janji ade piccas...heheh..

kali ni mama nak update cite gather2 ngan geng fp..
mmg seronok bile dpt bertentang mata..
1st jupe ngan kak ita n ika..
time ni kami balik kg..jupe kat umah kak ita@kangkar pulai...
thanks so much atas layanan mesra tuan umah..
penuh meja dgn mcm2 makanan sedap...
takyah la cite panjang2..layan je piccas kat bawah ek...








pastu wekend lps lak makan2 kat umah MIL kak syima n lynn..
hepi rase dpt jupe geng HLM..
yelah gather2 yg 1st mama termissed sbb time tu dok kat kg deliver zariff..
hari sabtu kat umah MIL kak syima@Setapak..
walau kami terlewat tetapmendapat layanan mesra tuan umah..tq ye kak syima..





ahad pulak ke rawang umah lynn..
kali ni taknak lambat lg,kami kuar awal sikit dr umah..
makanan sedap2...layanan mesra dr tuan umah..mmg berbaloi datang..







dikesempatan ni mama nak mintak maaf sbb dah lama tak singgah kat fp kawan2 semua..
Insyaallah kalau ade kesempatan akan mama terjah...
TUNGGU!!!!!!


Thursday, 1-Oct-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri 2009/1430H dan majlis bertandang ke ganu...



salam semua..
rasanya belum terlewat lg untuk ucap selamat hari raya...
maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga..
Sambutan aidilfitri kami tahun ni amat berbeza dr tahun2 sebelumnya..
bukan sbb kehadiran orang baru..
tp sbb terpaksa menempuh satu perjalanan yg jauh dan beraya ditempat orang..
sepatutnya kali ni turn umah maktok@mak mama...
tp oleh kerana pd hari raya kedua kami kene ke kuala terengganu sekeluarga
untuk majlis bertandang pengantin 'lama'..iaitu mak anie n pak dee..
so,turn terpaksa diubah..malam raya kat umah nenek...
sambutan raya kali ni meriah ckit dgn ruang dapur baru nenek...
dan persiapan yg disponsor hampir sepenuhnya oleh cik aisyah..
dan yg penting atuk dah beransur pulih sikit...walau tak baik sepenuhnya..
Tema baju raya kami taun ni..biru turqois+hijau biru gelap...



Pagi2 cam biasa la..
mama tak dok dapur pun..walau patutnya menantu yg kene tolong2 mak mertua..
semuanya nenek dan cik2 yg masih anak dara yg siapkan...
bukan mama takmo turun dapur..cuma sibuk sendiri nak siapkan anak2...
Aktiviti biasa pas siap mandi..pakai baju baru...tggu orang lelaki balik sembahyang raya..pastu bermaafan dan snap piccas raya...







Kami beraya kat umah2 yut,pakcik2 papa sampai ke malam...
sbb esoknya dah kene bertolak ke ganu dan tak balik ke kg semula..
balik umah maktok...main bunga api pulak...




Pagi raya kedua..kami bertolak ke ganu konvoi 5 biji car..
berenti rehat/makan/solat kat muazzam..
Alhamdulillah sepanjang perjalanan zariff dan kakak2 ok je..
kami sampai kat homestay yg disediakan kuarga pak dee kul 6lebih..
waduh letihnya dekat setengah hari dok dalam kete...



Awal pagi raya ketiga kami dah terjah umah orang..
Cik yem ni kawan lama maktok...
punyalah suka kami datang..siap ajak sarapan pagi merangkap beraya kat umah die..
dgn masing2 tak pakai baju raya..g sarapan makanan ganu kat umah orang..
piccas makanan tak sempat snap...
piccas tuan umah pon takde..





oleh sebab kami tak sempat beraya n snap piccas sekuarga kat umah maktok..
so,sebelum bertolak ke umah pengantin sempat la snap piccas ramai2..
yelah lokasi tak penting..yg penting semua orang ade...




mase kat umah pengantin pun tak banyak snap piccas..
sbb takde majlis bersanding...
kami sampai terus makan..pastu lepak2 kejap dalam umah...snap piccas dan balik....



Mula2 plan nak g jenjalan pas balik tu..tp sbb ramai dah kepenatan..
so,ptg tu tak kemana pun..rehat2 sambl tido...
Kami menginap semalam lg..esoknya sebelum balik sempat singgah ke mesjid kristal..




pastu masing2 berpisah ikut haluan masing2...
kami menuju ke kuantan nak beraya ke umah kawan2 papa sebelum balik ke klang..
tp tak ramai yg ade sbb masih kat kg bercuti raya...
kami teruskan perjalanan balik ke klang pas isyak..dan sampai umah dalam kul 12 lebih...
Alhamdulillah..perjalanan kami selamat dan lancar..
walau zariff baru je 41hari mase g ganu..die tak banyak ragam..
dan bile balik pun tak demam@meragam...
kalau camni leh jalan2 lg pasni ye zariff..





[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net